Siyaset 'Sabrımız taşarsa elimizdekileri açıklarız'
Paylaş
'Sabrımız taşarsa elimizdekileri açıklarız'

'Sabrımız taşarsa elimizdekileri açıklarız'

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin sabrının bir sınırı olduğunu söyledi, "Sabrımız taşarsa elimizdekileri açıklarız" dedi.

Gazete Habertürk'te Fatih Altaylı ve Murat Bardakçı'nın sorularını yanıtlayan Başbuğ, gündemdeki konulara açıklık getirdi.

Başbuğ, "Biz her şeyimizi hukuk devleti sınırları içinde yaparız. Sabrımızın taşmasından kastım şudur: Biz bütün bu olayların ve yapılanların arka planını biliyoruz. Birileri gerekeni yapar diye susuyoruz. Çünkü devlet adamıyım. Devlet adamı gibi davranmam lazım. Devlete ve hukuka saygımız var ama bunun da bir sınırı var. Sınır aşılırsa bildiklerimizi halkla paylaşmaya başlayacağız" dedi.

Başbuğ, ''Türk Silahlı Kuvvetleri halkı düşman olarak görüyor' iddiasında kullanılan cümlenin Latin Amerika demokrasisiyle ilgili yabancı bir yayından alındığını sandıklarını belirtti, "Biz ne Güney Amerika'daki ne de Kafkaslar'daki ordularız" diye konuştu.

Başbuğ, bilgi sızdırılmasıyla ilgili de, "Galiba biz bir hata yaptık. Teknolojiyi TSK içinde fazla yaygın hale getirdik. Kullanırken güvenlik zaafları da katlanıyor" ifadesini kullandı.

"Hesabını kim verecek?" Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ dün de, "Hani Deniz Kuvvetleri Komutanı'na suikast yapacaklardı? Ne oldu?" demiş ve "Böyle rezillik olur mu? Bunlar sabır taşırıyor. Hesabını kim verecek?" diye sormuştu.

Genelkurmay Başkanı, moral bozukluğuyla mücadele etmek için Gölcük'e gideceğini açıklamıştı.

Haberin Devamı