Beden Sağlığı Sabunsuz el yıkamayın

Sabunsuz el yıkamayın

Paylaş
Sabunsuz el yıkamayın

Türk İnfeksiyon Vakfı Başkanı Prof. Dr. Nezahat Gürler, hijyen sağlamak için el yıkarken mutlaka sabun kullanılması gerektiğine işaret etti

Prof. Nezahat Gürler, el hijyeninde amacın, kimyasal ve fiziksel zararlıların ve enfeksiyonlara yol açan mikroorganizmaların uzaklaştırılmasını sağlamak olduğunu belirterek, "Eller sadece su ile yıkandığında mekanik etkiyle görünür haldeki kir uzaklaştırılmakta, ancak tam bir hijyen sağlanamamaktadır. Bu nedenle el temizliğinde su ile birlikte mutlaka sabun kullanılması gerekmektedir" dedi.

Unilever Global Hijyen ve El Yıkama Uzmanı Myriam Sidibe de, Dünya Sağlık Örgütü’nün 2006 verilerine göre, Türkiye’de 5 yaşın altında 43 bin 136 çocuğun hayatını kaybettiğini, bu ölümlerin 5 bin 176’sının ishal, 6 bin 39’unun ise zatürre gibi önlenebilir hastalıklardan kaynaklandığını belirtti.

Sidibe, Türkiye’de doğru el yıkama alışkanlıklarının kazandırılmış olması halinde bu çocukların yaklaşık 3 bin 900’ünün hayatını kaybetmeyeceğine dikkati çekerek, "Doğru zamanda doğru bir şekilde el yıkamak kişisel hijyen açısından büyük önem taşıyor" diye konuştu.

Haberin Devamı