Beden Sağlığı Saç ekimi izleri 10 günde yok oluyor (Saç ekimi hakkında her şey)

Saç ekimi izleri 10 günde yok oluyor (Saç ekimi hakkında her şey)

Paylaş
Saç ekimi izleri 10 günde yok oluyor (Saç ekimi hakkında her şey)

Saç ekimi yaptırmak isteyenlerin en büyük çekincesi işlem sonrası dış görünümlerinin nasıl olacağı. Merak etmeyin, saç ekimi izleri 10 günde yok oluyor



Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ebru Yörük anlattı:

Hiç saçı olmayan birine saç ekimi yapılabilir mi?

Hayır, yapılamaz. İşlem için yeterli saç kökü çıkarılacak saçlı alan olması gerekir.

Bir kere saç ektirmek yeterli mi?

Saçlı alan yeterliyse tek seansta yüksek oranda saç kökü alınıp saçsız alan kapatılabilir. Bazı kişilerin yeterli alanı olmayabiliyor. Bu nedenle 1 sene sonra ikinci seans gerekli oluyor.

Kaç gün sonra işe gidilebilir?

Ekimden 3 gün sonra şapka takarak işe gidilebilir. Kask ve şapka kullanılmıyorsa doğru olan 10 gün sonra işe başlamak. Kişi dış görünüşü açısından endişe duymuyorsa şapka önerilmez. İşlem yapılan bölgenin açık kalması iyileşme sürecinin daha hızlı tamamlanmasını sağlar.

Yara ve kaşıntılar olur mu?

Ameliyat izleri 10 güne kadar yok oluyor. Kaşıntı oluşabilir. İşlem sonrasında önerilen ilaç ve kremler bu şikayetleri önler. İlk 10 gün boyun yastığı ile sırt üstü uyunmalı. Operasyondan sonra özellikle ilk ay kafa temas ve çarpmalardan korunmalı. Gün içinde riskli hareketlere dikkat etmeli.

Riskli bir işlem mi?

Steril şartlarda uygulanmadığında enfeksiyon riski var. Saç ekimi bir çeşit ameliyattır. İşlem sırasında gelişebilecek en küçük komplikasyonun dahi kontrol altına alınması gerekir.

Saç ekiminden sonra jöle, sprey, saç boyası kullanılabilir mi?

Saçların tekrar çıkmaya başlama süresi boyunca kimyasal madde içeren ürünler saç köklerine zarar verebilir. Bu ürünleri kullanabilmeleri için 1 yıl beklemelerini öneriyoruz.

Saç dökülmesi yavaşlatılabilir mi?

Günlük 80-100 adet saç teli kaybı normal kabul edilir. İlaç tedavilerine rağmen dökülme devam ediyorsa tek çözüm saç ekimidir. Kadınlarda görülen mevsimsel veya genetik saç dökülmelerinde saç analiziyle saç dökülme tipi belirlenir. Ardından mezoterapi ve PRP yapılır. Bunlarla saçları korumak ve güçlü tutmak amaçlanır.

Ekim için uygun mevsim var mı?

Saç ekimi mevsimlere göre farklılık gösteren bir operasyon değil. Yazın saç ekimi sonrası 10 gün kadar yüzme ve güneşten uzak durulmalı. Kış mevsiminde de soğuktan korunmak için çok sıkı şapkalar takılmamalı. Saç ekimi en doğru zaman yoğun iş temposundan uzak kendinize ayırabileceğiniz 3-5 gündür. Saç ekimi için saçların tamamen dökülmesini beklemek doğru değil. Her geçen gün sağlıklı kökler azalır. Çabuk davranmak avantaj sağlar.

İŞLEM SONRASI AŞAMALAR

1’inci gün: Bazen yüzde hafif şişlikler olabilir. Bu 1-2 günde geçer.
2’nci-3’üncü gün: Kabuklar görünür.
1 hafta sonra: Ekim alanında kızarıklık kaybolur, kabuklar ilk yıkama sonrası dökülmeye başlar.
10 gün sonra: İzler kaybolur.
2-8 hafta: Ekilen saçlar dökülür. Yüzde 10’u dökülmeden uzar.
2-4 ay: Saç kılları çıkmaya başlar. Saçların çıktığı yerde hafif sivilcelenme görülebilir.
6 ay: Saçların yüzde 60’ı çıkmıştır.
8-12 ay: Ekim en son halini almış, ekilen saçlar kalınlaşmıştır.

YARIN: Kaş, sakal ve bıyık ekimi

Haberin Devamı