Gündem Saçan 16 ay sonra serbest

Saçan 16 ay sonra serbest

Paylaş
Saçan 16 ay sonra serbest

Eski İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Saçan, 20 yıl istemiyle yargılandığı Ergenekon davasında tahliye edildi

İkinci Ergenekon davasının tamamlanan 31. duruşmasında hakkında tahliye kararı verilen İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube eski Müdürü Adil Serdar Saçan 16 aydır kaldığı Silivri Cezaevi'nden saat 02.05'de çıkış yaptı.

Saçan kendisini bekleyen gazetecilere, "beni 16 ay içerde tutanlar düşünsün yazık hiçbirşey söylemeyeceğim. Yani suçsuz olup olmadığım belli değil yargılama devam edecek, sonuçta görüşeceğiz."diye konuştu.

Gazetecilerin JİTEM'le ilgili açıklamaları hakkında soru sorması üzerine,"o herhalde anlaşılmadı, JİTEM ile ilgili bir açıklamada bulunmadım, ben sadece arkadaşlarla birlikte görev yaptığımızı söyledim, terörle mücadele görevi" dedi

BABASI İLE CEP TELEFONUNDAN GÖRÜŞTÜ

Saçan yaptığı açıklamanın ardından kendisini bekleyen yakınlarıyla hasret giderdi. Kendisini Türk bayrağı ve alkışlarla karşılayan yakınlarına sarılan Saçan, babası ile cep telefonundan uzun uzun görüştü.

OĞLUNUN KULLANDIĞI ARAÇTA KIZINA UZUN UZUN SARILDI

Daha sonra eşi ve kızıyla oğlunun kullandığı otomobile binen Saçan, arka koltukta yanına oturan kızına uzun uzun sarıldı. Yakınlarının verdiği Türk bayrağını otomobil camından sallayarak cezaevinden ayrılan Saçan ailesini, yakınları alkışlarla uğurladı.

Mahkeme heyeti Saçan'ın tahliye gerekçesi olarak ise 'Dosya kapsamı, delil durumu, suç vasfının değişme ihtimali ve tutuklu kaldığı süreyi dikkate alarak' tahliye kararını verdi. Saçan 26 Eylül 2008'de tutuklanmıştı. Saçan "silahlı terör örgütüne üye olmak, yasak, gizli bilgileri açıklamak" suçlarından tutuklu bulunuyordu.

Saçan: JİTEM'ciler fuhuş yaptırıyordu

Cem TURSUN-Ceren KARASU/İSTANBUL (DHA)