Yazgülü Aldoğan Saçı gözünüzün renginde boyayın
HABERİ PAYLAŞ

Saçı gözünüzün renginde boyayın

Haberin Devamı

NewYork’tan döndüğümden beri herkese hava atıyorum: Rita Hazan’la randevum vardı, saçımı boyatmaya gitmiştim... Ve herkes saçlarıma hayran kalıyor, ne kadar güzel olmuş diye iltifatlar yağdırıyor! İsmini ilk duyduğunuzda size bir şey ifade etmeyebilir ama aslında tanıyorsunuz, Elidor şampuanlarının kocaman bilboard reklamlarında, dergilerde, orada burada fotoğrafları var. Şampuan ve saç kremlerinin yeniden tasarlanmasında bu işten en iyi anlayan uzmanlar olarak laboratuara girip bilim adamlarına fikir vererek saç yaparken nasıl bir malzeme istediklerini anlatan kuaförler onlar. Elidor, bu projeye “co-creations” birlikte yaratacılık adını vermiş. Rita Hazan, NewYork’ta yaşıyor, Jennifer Lopez’den Brook Shields’e, ünlü yıldızların saçlarını boyuyor. Tabii randevu alıp dükkanına gelen ve saç boyatmak için 600 dolar ödeyen normal müşterileri de yok değil, hem de kapıda kuyruk! Bu mesleğin böyle hoş sürprizleri de var işte, Türkiye Unilever yetkilileri ile NewYork’a giderken bu projeye katılan ünlü kuaförlerle tanışacağımızı biliyorduk da, hani ellerinin saçımıza değeceğini bilmiyorduk!

Renge birlikte karar verin
Kadınlar önce değişiklik istedikleri için, sonra da saçları beyazlayınca boyaya başvuruyor. Kimi rezil oluyor, kimi kraliçe! Seçilen rengin kişiye gitmesi ve iyi uygulanması çok önemli. Rita, röportajlarında “Kuaförünüzün istediği rengi yapmasına izin vermeyin, mutlaka kendiniz de fikrinizi söyleyin” diyor ama, bana uygulamak istediği siyaha yakın koyu kahveye itiraz ettiğimde bozuluyor. “Yüzümü çok sert yapıyor, denedim, yakışmadı. Neden koyultmak istiyorsun” soruma ise “Kaşların çok koyu, gözlerin de siyah, tenin esmer, ona uydurmak için” diyor. Aslında madem beni dinlemeyeceksin, neden bana boyatmak istiyorsun havasında. Ama benim boyatmaktan vazgeçtiğimi görünce uzlaşmaya karar veriyor. Sütlü çikolatada anlaşıyoruz. Zaten istemem ama sarı yap desem, yapmayacağına eminim. Yardımcıları var ama saçı tüple ve çok süratle, mutlaka kendi boyuyor.

Bir başarı hikayesi
Boya bittikten sonra da bakım yaptırıyor. Sonuç, pırıl pırıl ve gerçekten yüzüme yakışan, çok doğal duran bir renk! Daha sonra boyadığı iki arkadaşıma seçtiği renkler de aynı doğallıkta, ikisinin de gözünün rengine boyamış, birinin gözü hareli ela, ona da hafif bir baleyaj atmış, çok başarılı. Rita, saç boyamayı çok seviyor, kesme, tarama, şekillendirmeyi ise ekibine bırakıyor. Hiç kuşkusuz yeteneği ve aklıyla ama şansın da yardımıyla Elidor co-creations projesiyle genç yaşında dünyaca ünlü ve zengin oluyor. Tam bir başarı hikayesi...

Saç bakımı için
1) Saçı ıslakken taramayın, ıslakken esniyor ve kırılıyor.
2) Şampuandan sonra mutlaka krem kullanın ama sadece saçın uçlarına sürün.
3) Saçı kurularken havlunun içinde sıkıştırıp bükmeyin, nemini yavaş yavaş alın.
4) Kıvırcık saçları, tarak kullanmadan, önce köpük sürüp, sonra parmaklarınızla şekillendirin.
5) Yıpranmış saçlar suya girince ıslanıp batıyor, sağlıklı saç, yüzüyor! Deneyin.
6) Saçı deniz suyundan korumak için, denize girmeden önce ıslatın.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder