Yaşam Sadakatin sırrı işaret parmağında mı?

Sadakatin sırrı işaret parmağında mı?

Paylaş
Sadakatin sırrı işaret parmağında mı?

Yapılan bir araştırmaya göre, işaret parmağının yüzük parmağına göre uzunluğu "sadakat ölçüsü" olabilir

1314 kadın ve erkeğin el şekli ve ilişkideki davranışlarını inceleyen bilim adamları, işaret parmağının yüzük parmağından uzun olmasını "sadakatin ölçüsü" olarak değerlendirdi.

Haberin Devamı

SORUMLU YİNE TESTOSTERON MU?

Araştırmaya katılan bilim adamları, işaret ve yüzük parmakları eşit boyda olanların daha sadık olduğu sonucuna vardı. Yüzük parmağı daha uzun olanların ise daha az seçici olabileceği görüldü. Testosteron hormonunun seviyesinin parmak uzunluklarını belirlediğini vurgulayan bilim adamları, işaret parmağının yüzük parmağından daha kısa olanların anne karnında bu hormona daha fazla maruz kaldığı anlamına geldiğine dikkati çekti.

'ANNE KARNINDA MARUZ KALINAN TESTOSTERON ETKİLİ'

Ancak bunun sadece bir araştırma olduğunu, kişilerin davranışlarını etkileyen çevre, deneyim gibi birçok etken bulunduğunu hatırlatan araştırmacılardan Robin Dunbar, anne karnında maruz kalınan testosteronun ise ilişkiler gibi karmaşık bir konuda davranışlara etkisinin çok az olduğunu vurguladı.

Haberin Devamı

BİLİM ADAMLARINA GÖRE PARMAKLAR ÇOK ŞEY ANLATIYOR

Araştırmanın sonuçları "Biology Letters" dergisinde yayımlandı. Daha önce söz konusu iki parmağın uzunluğu birçok araştırmaya konu olmuştu. Bir araştırma yüzük parmağı işaret parmağından ne kadar uzunsa bir erkeğin o kadar zengin olabileceğini göstermişti.

DHA