Dünya Saddam'a 'eşcinsel sübyancı' planı

Saddam'a 'eşcinsel sübyancı' planı

Paylaş
Saddam'a 'eşcinsel sübyancı' planı

CIA, 2003'teki Irak işgalinden önce Saddam'ı eşcinsel bir sübyancı olarak gösteren video hazırlayacakmış

Amerika'nın 2003 yılında Irak'ı işgalinden önce, Amerikan Merkezi Haberalma Teşkilatı gizli servisi CIA'in daha farklı "saldırılar" hazırlığında olduğu ortaya çıktı.

Washington Post'un "Spy Talk" blogunda yer alan bilgilere göre, CIA o dönemde Saddam Hüseyin'i bir erkek çocukla cinsel ilişkiye girerken gösteren bir video hazırlamayı planladı.

Eski bir CIA yetkilisi yaptığı açıklamada "Video, gizli kamerayla çekilmiş gibi görünecekti. Kumlanmış görüntüsü, cinsel ilişki sahnesinin gizlice çekildiğine inandıracaktı" diyor.

Dönemin CIA yöneticilerinin fikrinin "Irak'ı videolarla boğmak" olduğu söyleniyor.

SAHTE HABER BÜLTENİ YAYINLAYACAKLARDI

Ayrıca, CIA'in Irak televizyonunun yayın akışını sahte haber bülteniye bölüp, Saddam Hüseyin'in benzeri birini kullanarak, ona yönetimi en büyük oğlu Uday'a bıraktığını söylettirme planı olduğu da ortaya çıktı.

Terörist Usame Bin Ladin için de benzer bir çalışma içine giren CIA'in, bu planı bir adım daha ileri götürüp, profesyönel aktörler kullanarak bir video hazırlamayı planladığı iddia ediliyor.

ALKOLLÜ USAME!

Videoda, El Kaide liderinin, başkalarıyla kamp ateşi etrafında oturup, alkol alırken, küçük çocuklarla nasıl birlikte olduklarını anlatmaları planlanıyordu.

Blogda yazılanlara göre bu planların gerçekleştirilememesinin nedeni, bu tür "kirli oyunlara" karşı çıkanların varlığı kadar, CIA'in yeterli para ve uzmanlığa sahip olmamasıydı.

Bugün ismi açıklanmayan bir yetkili, yaptığı açıklamada bu iddiaları doğrulayamayacaklarını ancak o zamanlar bu fikirler ortaya atılmış olsa bile eyleme geçirilemediklerini söyledi.

Saddam Hüseyin, 2003 yılının sonlarında yakalanmış ve 30 Aralık 2006'da idam edilmişti. Oğulları Uday ve Kusay da Temmuz 2003'te Amerikan askerleriyle girdikleri çatışmada öldürülmüştü.

(Milliyet)

Haberin Devamı