Dünya Saddam'ın memleketinde katliam

Saddam'ın memleketinde katliam

Paylaş
Saddam'ın memleketinde katliam

Irak'ın devrik lideri Saddam Hüseyin'in memleketi Tikrit'te bugün il yönetim binasına silahlı kişilerce düzenlenen baskında en az 45 kişi hayatını kaybetti

Olayda 65 civarında da yaralı olduğu açıklandı. Hayatını kaybedenler arasında Iraklı gazeteciler de bulunuyor.

Haberin Devamı

Sabah saatlerinde düzenlenen baskında saldırganlar, patlayıcı kemerlerindeki patlayıcıları ve el bombalarını il meclis binasının içine attı. Saldırganlar daha sonra içeridekileri rehin aldı. Güvenlik güçlerinin müdahalesiyle rehin alma olayı sona erdirildi.

Söz konusu saldırı, binada il meclis toplantısı yapılırken meydana geldi. Olayda hayatını kaybedenler arasında üç meclis üyesi de bulunduğu belirtildi.

İLK BELİRTİLER EL KAİDE

Iraklı güvenlik güçlerinin ABD özel kuvvetlerinin desteğiyle bastırdığı eyleme ilişkin ilk işaretlerin El Kaide'yi gösterdiği belirtiliyor.

Zira, hayatını kaybeden meclis üyelerinden birisi Irak'ta El Kaide'nin varlığına sert şekilde karşı çıktığı bilinen isimler arasında yer alıyor.

Haberin Devamı

Tikrit'in de içinde bulunduğu Selahaddin eyaleti, Sünni isyancıların sık sık saldırılarına maruz kalıyor.

Tikrit nüfusunun büyük çoğunluğu Sünni. Bu nedenle de bu bölge, şu andaki merkezi yönetimde Şii ağırlığına karşı yönelik süren isyanın önemli kalelerinden biri olarak gösteriliyor.