Dünya Saddam'ın yardımcısı el-Duri öldürüldü

Saddam'ın yardımcısı el-Duri öldürüldü

Paylaş
Saddam'ın yardımcısı el-Duri öldürüldü

Eski Irak Cumhurbaşkanı Saddam Hüseyin'in Yardımcısı, dönemin Baas rejiminin ikinci adamı İzzet İbrahim el-Duri'nin öldürüldüğü belirtildi. ABD'nin iskambil destesi şeklinde yaptığı arama listesinde El-Duri 'sinek papazı' olarak yer alıyordu

Irak’ın devrik Devlet Başkanı Saddam Hüseyin’in Yardımcısı İzzet İbrahim el-Duri’nin (72) öldürüldüğü belirtildi.

Salahaddin ili Valisi Raid el-Cuburi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Duri’nin Tikrit kentinin doğusunda yer alan Hemrin Dağları’ndaki Allas Petrol Kuyuları yakınında IŞİD ile Irak ordusu arasında devam eden çatışmalar sırasında hayatını kaybettiğini söyledi.

SADDAM DÖNEMİNİN İKİNCİ ADAMIYDI

Öte yandan Duri’nin cesedine ait olduğu belirtilen fotoğraflar da Cuburi tarafından medya kuruluşlarına gönderildi. Saddam Hüseyin döneminin ikinci adamı olarak bilinen İzzet İbrahim Duri, ABD tarafından arananlar listesinde yer alıyordu.

Bağdat yönetimi daha önce de birkaç kez El-Duri'nin öldürüldüğünü iddia etmişti ancak bu kez öldürelen kişiye ait kızıl saç ve sakal gibi fiziksel özelliklerin El-Duri'ye çok benzediği ifade ediliyor.

El-Duri (solda) ve Saddam Hüseyin

KONSOLOSLUK BASKINININ ARKASINDAKİ İSİM


Musul'da Türk Başkonsolosluğu’nu basarak 49 kişiyi rehin alan terör örgütü IŞİD'in arkasındaki ismin de, ABD’nin“sinek papazı” ile aradığı İzzet İbrahim el-Duri olduğu öne sürülmüştü.

ARANANLAR DESTESİNDEKİ 'SİNEK PAPAZI'


ABD, Saddam Hüseyin'in devrildiği Irak Savaşı'nın ardından, Irak devletinin üst düzey isimlerinin fotoğraflarını iskambil destesi şeklinde bastırmış; El-Duri de 'sinek papazı' olmuştu.

Haberin Devamı