Gündem Sadece başıboş Pitbullar toplanıyor

Sadece başıboş Pitbullar toplanıyor

Paylaş
Sadece başıboş Pitbullar toplanıyor

Pitbull cinsi köpeklere ilişkin açıklama: Evdeki köpekleri zaten toplamıyoruz

Pitbull ve benzeri vahşi hayvanların toplanmasıyla ilgili sözlerinin yanlış anlaşıldığını kaydeden Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, "Sanki biz vatandaşların evlerine girerek pitbull cinsi köpekleri toplayacakmışız gibi bir görüntü verildi. Böyle bir şey yok. Sokaktaki pitbull cinsi vahşi köpekleri toplayacağız ve bunları hayvan barınaklarına bırakacağız" dedi.

Haberin Devamı

Afyonkarahisar ve Uşak'ta ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere memleketi Afyonkarahisar’a gelen Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Uşak ziyareti öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

'EVDEKİLERE ZATEN MÜDAHALE EDEMEYİZ'

Sokaklarda tasmasız olarak dolaştırılan pitbull ve benzeri vahşi köpeklerin toplanmasıyla ilgili sözlerinin yanlış anlaşıldığını kaydeden Bakan Eroğlu, sokaktaki vahşi köpeklerin mutlaka toplanacağını ancak insanların evlerinde beslediği köpeklere müdahale edemeyeceklerini söyledi.

Pittbul ve benzeri vahşi köpeklerin ev dışında tasmasız dolaştırılmasının yasak olduğunu vurgulayan Bakan Eroğlu şunları söyledi:

"Dışarıda başıboş ve tasmasız gezdirilen bu tür vahşi köpeklerin mutlaka toplatılması gerekiyor. Benim bu konuda söylediklerim yanlış anlaşıldı. Sanki biz vatandaşların evlerine girerek pitbull cinsi köpekleri toplayacakmışız gibi bir görüntü verildi. Böyle bir şey yok. Sokaktaki pitbull cinsi vahşi köpekleri toplayacağız ve bunları hayvan barınaklarında bırakacağız diye söyledik. Konunun özü budur."

Haberin Devamı

Onur BAYRAM/AFYONKARAHİSAR, (DHA)