Ekonomi Sadece cari açık değil demokrasi açığı da var

Sadece cari açık değil demokrasi açığı da var

Paylaş
Sadece cari açık değil demokrasi açığı da var

TÜSİAD'ın yeni başkanı Ümit Boyner, derneğin ekonomik konular dışında görüş bildirmemesini öğütleyenlere sert çıktı. Boyner, “Türkiye'de sadece cari açık değil demokrasi açığı da vardır” dedi

EN ÖNEMLİ BASKI GRUBU

Haberin Devamı

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) yeni başkanı Ümit Boyner, ilk konuşmasında, TÜSİAD’ın ‘baskı unsuru’ olmaktan geri durmayacağını gösterdi. TÜSİAD’ın ekonomik konular dışında görüş bildirmesine tepki gösteren, ‘TÜSİAD kendi işine baksın’ diyenlere yanıt veren Boyner şöyle konuştu: “TÜSİAD bir çıkar grubu değildir. Türkiye’nin en önemli baskı grubudur. TÜSİAD iktidarlar ve muhalefet tarafından çok tavsiye edilse de sadece kendi işine bakamaz. TÜSİAD rastgele bir dernek değildir.”

HANİ BİZ KÖPRÜYDÜK

“Türkiye’nin sadece cari açığı, istihdam açığı yoktur. Demokrasi açığı da vardır” diyen Boyner, demokratik açılımın bir bütün olduğunu, aşama aşama planlanmamış bir yaklaşımın, kutuplaşma ve toplumsal dalgalanmayı artırabileceğini kaydetti. Boyner şöyle devam etti: “Hani biz bir köprüydük, medeniyetler ittifakı için örnek ülke bizdik. Kültürün beşiğiydik. Ne oldu bize? Sorunlarımızı birlikte çözmek yerine herkesten şüphe duyuyoruz. Konuşmuyoruz, bağırıyoruz. Dinlemiyoruz, dinleniyoruz.”

Haberin Devamı

HÂLÂ DARNE ANAYASASI

Ümit Boyner, konuşmasında Siyasi Partiler Yasası’nın ve Seçim Kanunu’nun ‘partileri oligarşik yapılara çevirdiğini’ belirterek, “Bu iki yasayı bir türlü değiştirmeyen zihniyetten şikayetçiyiz” dedi. 12 Eylül’den 30 yıl sonra hâlâ darbe anayasasıyle yönetilmeyi içlerine sindiremediklerini, demokrasiyi topal kılan pek çok etkinin varlığından rahatsızlık duyduklarını ifade eden Ümit Boyner, “Temsil adaleti kavramıyla alay edercesine konulan yüzde 10’luk seçim barajı hemen kaldırılsın istiyoruz” dedi.