Yaşam Sadece düşünce gücüyle orgazm mümkün mü?

Sadece düşünce gücüyle orgazm mümkün mü?

Paylaş
Sadece düşünce gücüyle orgazm mümkün mü?

Amerikalı kadın seksolog-yazar Barbara Carrellas bunu yapabilenlerden...


POSTA İNTERNET
Orgazmın sadece cinsel temas ya da kendi kendine dokunmayla mümkün olacağına inananlar yanılıyor olabilir...

Kısa bir süre önce Amerikan televizyonu TLC'nin 'Strange Sex' (Tuhaf Seks) adlı belgesel dizisinde de konu edilen Amerikalı seksolog, yazar ve performans sanatçısı Barbara Carrellas, bu yöntemi 20 yıldır bire bir uygulayanlardan...

AIDS TUFANINDA ÖĞRENMİŞ

Carrellas, AIDS'in zirve yaptığı 80'li yıllarda Broadway'de tiyatro oyunlarını yönetirken, birçok arkadaşının, bu hastalık yüzünden öldüğüne tanık olmuş ve bunun üzerine, karşı cinsle birleşme olmadan orgazma ulaşmanın alternatiflerini araştırmaya başlamış.

'SOLO SEKSİ SEVİYORUM'



Gittiği bir tiyatro atölyesinde ise sadece zihnini kullanarak cinsel hazzın doruk noktasına ulaşmayı öğrenmiş. Carrellas, CBS televizyonuna yaptığı açıklamada, kendisinin de 20 yıldır elle uyarılmaya bile gerek kalmadan, sadece düşünce gücüyle orgazm olabildiğini ve 'solo seksi' sevdiğini söyledi.

Rutgers Üniversitesi uzmanları da, Carrellas'ın iddialarının doğru olduğuna yönelik kanıtlar elde etti. Barbara Carrellas'ı MR görüntüleme cihazına sokan bilim adamları, ünlü seksologdan o sırada orgazm olmak üzere düşünmeye başlamasını istedi.

Carrellas, denileni yapıp doruk noktasına ulaştığında, normal bir orgazm sırasında hareketlenmesi gereken aynı beyin bölgesinin bu durumda da faaliyete geçtiği ekranda tespit edildi. Yani gerçek bir orgazmla aynı şeyi yaşamıştı.

ERKEKLERDE DURUM NE?



Beynin en güçlü cinsellik organı olduğunu söyleyen seks terapisti Dr. Ian Kerner, beyin-cinsellik bağlantısının kadınlarda çok daha güçlü olduğunu ve düşünce gücüyle orgazm olabilen kadınlarla ilgili başka vakalar da bulunduğunu belirtirken; erkekler için, hiçbir dokunma olmadan boşalmanın çok daha zor olduğunu vurguladı.

NEFES TEKNİĞİ ÖNEMLİ

Üniversitelerde bu konuda konferanslar veren Carrellas, "Ergenliğin ilk başlarında mastürbasyon yaparken yakalanmamak için 'çabuk ve sessiz' kuralını öğreniriz. O sırada boşaldığınız anda dışarıdan duyulmamak için nefesinizi tutarsınız. Ancak derin derin nefes alarak çok daha tatmin edici orgazmlar yaşayabilirsiniz. Ben de böyle yapıyorum" diye konuşuyor.

Carrellas, nefes alma, konsantrasyon ve fantezi teknikleri kullanarak, sadece düşünce gücüyle orgazm olabildiğini belirtiyor.

POSTA İNTERNET

3

Haberin Devamı