Sağlık Sadece fırçalamak diş temizlemiyor

Sadece fırçalamak diş temizlemiyor

Paylaş
Sadece fırçalamak diş temizlemiyor

Uzmanlar, sadece diş fırçalamakla yüzde yüz diş temizliğinin sağlanmadığını belirtti

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Periodontoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Devrim, dişin yan yüzlerinin diş ipi veya ara yüz fırçası ile temizlenmesi gerektiğini söyledi.

Dişlerin 5 yüzünün bulunduğunu ve diş fırçasıyla sadece 3 yüzünün temizlenebildiğini söyleyen Yrd. Doç. Dr. İnci Devrim, “Dudaklara bakan ön yüzey, dile ve damağa bakan iç yüzey ve birbirlerine çarpan çiğneyen yüzeyleri, biz diş fırçasıyla temizleyebiliyoruz.

Bunun dışında dişin sağı ve solunun mutlaka başka bir yardımcı enstrümanla temizlenmesi lazım. Yani ara yüz fırçaları kullanılmalı. Şu anda toplumun çoğununun kullandığı büyük diş fırçası dişlerin her tarafını temizlemek için yeterli değil” diye konuştu.

Toplumda görülen diş eti hastalığı ve diş çürüklerinin çok büyük bir yüzdesinin bu temizlenemeyen kısımların problem çıkarmasından ortaya çıktığına dikkat çeken Yrd. Doç. Dr. Devrim, diş ipi ve diş fırçasının birlikte kullanılması halinde, diş ve ağzın ileriki yaşlarda da sağlıklı kalabileceğini söyledi.

Yaprak KOÇER/SAMSUN (DHA)

Haberin Devamı