Bilim - Teknoloji Sadece iPad almak istemişti!
Paylaş
Sadece iPad almak istemişti!

İstediği sadece bir iPad satın almaktı. Ama önce dolandırıldı, sonra hapse düştü. En sonunda ise...

Tesco, Birleşik Krallığın en büyük perakende satış ismi ve dünyanın da en büyüklerinden biri. Sayısal verilere göre, Birleşik Krallık'ta harcanan her 7 Pound'un 1'i Tesco mağazalarında harcanıyor ve pek çok tüketici için Tesco, yiyecek, ev eşyası ve elektronik aletleri bir arada bulabilecekleri bir mağaza.

Haberin Devamı

Colin Marsh da böyle bir müşteri idi; Whitstable, Kent'te yer alan yerel Tesco Extra mağazasından bir Apple iPad alana kadar... Marsh'ın, iki kızı için hediye olarak 470 Pound ödeyerek aldığı iPad, kutusu içerisinde olması gerektiği gibi gözüküyordu. Ancak kutuyu açıp da içerisindeki iPad'e bakma kararı aldığında karşısına çıkan şey hiç de beklediği gibi değildi.

Kutu içerisinde 3 parça kil bulan Marsh, tabii ki herkesin yapacağı şeyi yaptı ve mağazaya geri dönerek parasının geri ödenmesi isteğinde bulundu. Yine normal olarak Tesco çalışanları Marsh'ın iddiasından şüphelendiler ve polise bildirimde bulundular. İki gün sonra ise Marsh, yerel polis istasyonundan çağırılıyordu.

Marsh yaşadığı durumu The Telegraph'a "(Polisin) Ne olduğunu öğrenmeye çalıştıklarını düşündüm ama bir sonra karşılaştığım durum, kendimi bir hücrede bulmak oldu. Orada üç saat kaldım. Bundan sonra, iPad'in benim adıma aktive edildiğini söylediler. Aklımdan geçen sadece 'Bu nasıl mümkün olabilir?' sorusu idi. Hiçbir şekilde aklıma yatmıyordu." cümleleri ile anlatıyor.

Haberin Devamı

Kayıp iPad, bakın nereden çıktı? Haberimizin ikinci sayfasında...


Kayıp iPad'in uzun yolculuğu...

Dolandırıcılık şüphesi ile tutuklanmasının ardından, polisin araştırması devam ederken, Marsh kefalet karşılığı serbest bırakıldı. Aslında kutusunda olması gereken iPad ise bu olaydan ancak yedi hafta sonra Marsh'ın bulunduğu noktadan çok uzakta, Galler'de bulundu.

Kent polisinin açıklamasına göre, bahsi geçen iPad, Marsh'ın adına aktive edilmiş olmasına rağmen, Marsh'ın herhangi bir suçu yok ve kefaleti kaldırılmış durumda. Polisin konu hakkında kendisine karşı başka bir suçlamada bulunmayacağı da kesinleşmiş. Ama kil parçalarının kutuya nasıl girdiği; iPad'in kutusundan çok uzaklara nasıl gittiği halen gizemini koruyor.

Tabii ki olayın sonuçlanması ile beraber Marsh'a, Tesco'dan tam bir geri ödeme gerçekleştirilmiş ancak Marsh, Tesco'nun hâlâ düzgün bir şekilde özür dilemediğini söylüyor.

Olaylar ise geçtiğimiz Noel sırasında, Marsh'ın kızlarına hediye olarak iPad'i alması ile başlıyor. Ancak bu durumun halka yansımasının neden bu kadar geç olduğu konusunda kesin bir bilgi yok. Ayrıca Tesco'nun neden Marsh'a direkt olarak bir özürde bulunmadığı da belli değil ancak firma geçtiğimiz hafta "Bay Marsh'a sattığımız ürün ile oynanmış olduğunu öğrendiğimiz için oldukça üzgünüz. Tabii ki böyle bir satışı asla bilerek yapmazdık ve bunun kendisine yaratmış olduğu sorunlardan dolayı özür diliyoruz." açıklamasında bulundu.

Haberin Devamı

Resimlerle: Hırsızlardan Korunmak İçin 16 Yöntem

Kaynak: CHIP Online