Gündem Sadece klavye ile ne yazıyorlar?

Sadece klavye ile ne yazıyorlar?

Paylaş
Sadece klavye ile ne yazıyorlar?

Sadece klavye ile ne yazıyorlar?

Bursa ve ilçe adliyelerinde görev yapacak 76 kişilik boş memur kadrosu için 808 kişi başvurdu. Bursa Adliye Sarayı'nın yemekhanesinde gerçekleştirilen sınava katılan memur adayları, 3 dakika içinde hatasız 90 kelime ve üzeri yazabilmek için sınav öncesi adliye bahçesinde ellerindeki klavyelerle uzun süre çalıştı.

Haberin Devamı

Adalet Bakanlığı tarafından Bursa ve ilçelerindeki eksik olan mahkeme katiplik kadroları için açılan sınav, sabah saat 09.30'da Adliye Sarayı'nda başladı. Sınav saatinden önce Adliye bahçesinde toplanan memur adaylarından bir çoğu 3 dakika içersinde 90 kelime ve üzerinde yazabilmek için yanlarında getirdikleri klavye ile uzun süre çalıştılar. Adliye Yemekhanesine 30'ar kişilik gruplar halinde alınan adaylar Bursa Cumhuriyet Başsavcısı Sait Gürlek, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı M. Necati Türe ve Adalet Komisyonu Üyesi Eyüp Sabri Baydar'ın nezaretinde sınava tabi tutuldu.

KPSS'de 70 ve üzeri puan alan memur adaylarının, 3 dakika içerisinde 90 kelime ve üzerinde yazı yazmasının istendiği sınavda başarılı adaylar, 27 Şubat tarihinde sözlü sınava alınacak. 4-B statüsünde işe alınacak olan 76 memurdan 36'sı Bursa adliyesinde, 40'ı ise ilçelerdeki adliyelerde zabıt katibi olarak görev yapacak.

DHA

Haberin Devamı