Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Sadece zaman lazım
HABERİ PAYLAŞ

Ergenlik yaşı herkeste aynı değil. Çünkü her birimizin biyolojik saati farklı. Gün gelince zaten hormonlar harekete geçiyor, gereken salgıyı yapıyor. Böylece erkekteki cinsel olgunlaşma başlıyor. Bekleyin ve boşuna üzülmeyin....

SORU: Benden sperm gelmiyor 16 yaşındayım. Bu yaşıma kadar yaptığım mastürbasyonların hiçbirinde sperm gelmedi. Çok korkuyorum. Arkadaşlarımın hepsi kendilerinden sperm geldiğini söylüyor. Sizce ne yapmalıyım?

CEVAP: Ergenlik yaşı kişiler arasında farkılık gösterebilir, herkesin bir biyolojik saati vardır. Günü gelince hormonlar salgılanır ve cinsel olgunlaşma başlar. Önümüzdeki 12-18 ayda bu değişiklikler başlayacaktır. Kendinize gereksiz sıkıntı yaratmayın.

Haberin Devamı

[[HAFTAYA]]

SORU: Mastürbasyon yapmadan günüm geçmiyor 25 yaşındayım, mastürbasyon yapmadan geçen bir günüm yok. Bazen günde 3 kez yaptığım bile oluyor. Sizce bu olayın bana ne gibi zararları olabilir?

CEVAP: Günde üç kere mastürbasyon yapmanın tek zararı sizi fizik ve psikolojik olarak yormasıdır, başkaca kalıcı bir zararı yoktur. Ama bu aşırı yorgunluk hali giderilmez ise zaman ile bünyenin zayıf düşmesine ve bu nedenle çeşitli hastalıklara maruz kalmasına yol açabilir. Günde bir kereyi geçmemeyi amaçlayın.

SORU: Cinsel organımın boyunu sorun ediyorum 27 yaşındayım. Cinsel organım sadece 8 santim. Bu durumu çok sorun ediyorum. Acaba penis kısalığının bir ölçüsü var mıdır? Varsa nedir?

CEVAP: Erişkin hastalarda sertleşmemiş peniste, penis başından gerilerek yapılan ölçümün sonucu 9 santimden kısaysa penis boyu anormal olarak kabul edilir. Yeni doğan bebeklerde aynı şekilde yapılan ölçüm, 2 santimden kısaysa yine sorun var demektir.

SORU: Damar genişlemesi var, endişeleniyorum 24 yaşındayım. Cinsel organım üzerinde bulunan damarların genişlediğini fark ettim. Ağrı yapmıyor ama 1-2 damar sanki biraz genişlemiş gibi duruyor. Sizce bu sorun yaratır mı? Bir de kısırlığa neden olur mu?

CEVAP: Penisin üzerinde bulunan toplardamarlar kişinin cilt rengine, cilt altı dokusunun kalınlığına, genel damar yapısına göre farklı oranlarda belirginlik gösterebilir. Bu tamamen kişiye özel bir yapı durumu olup bir hastalık değildir. Tedavisi gerekmez, kısırlık, erkeklik, sık mastürbasyon yapmak gibi konularla hiçbir ilgisi yoktur.

Haberin Devamı

SORU: Canım yanıyor 1 aydır idrar yaptıktan sonra yanma hissi yaşıyorum. Üroloji bölümüne gittim. İdrar testi temiz çıktı. O nedenle kültüre gerek görülmedi. Doktor, ilaç verdi. Yanma hissine iyi geleceğini söyledi. 1 haftadır kullanıyorum daha geçmedi. Acaba jinekoloğa da görünsem mi?

CEVAP: Sizin durumunuzda basit bir idrar tahlili yeterli olmayacaktır. Bazı özel kültürler ve ultrasonografi, sistoskopi gibi ileri tetkikler de kadameli olarak gerekebilir. Bu arada jinekolojik bir konsültasyon da faydalı olacaktır.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder