Dünya Sadr'dan direniş tehdidi

Sadr'dan direniş tehdidi

Paylaş
Sadr'dan direniş tehdidi

Iraklı Şii lider Mukteda Sadr, ABD kuvvetlerinin belirlenen tarihte ülkeden çekilmemesi halinde silahlı direnişe tekrar başlama tehdidinde bulundu

Sadr’ın talimatıyla başkent Bağdat’ın doğusundaki Mustansıriye meydanında bu sabah düzenlenen gösteride, ABD protesto edildi.

Sadr taraftarı binlerce kişinin katıldığı gösteride, Sadr’ın bildirisi okundu. Sadr’ın yardımcılarından Hazım El Arci’nin okuduğu bildiride, ABD kuvvetlerinin 2011’in sonuna kadar Irak’tan tamamen çekilmesi istenirken, çekilmenin gerçekleşmemesi halinde Mehdi ordusunun tekrar aktif hale geleceği ve silahlı direnişin şiddetini artırmaya başlayacağı ifade edildi.

Sadr, bildirisinde, askeri direnişin yanında barışçı halk direnişini başlatacaklarını da kaydetti. Sadr, ayrıca Irak halkının en büyük sıkıntısı olan yolsuzlukla mücadele edilmesini ve yolsuzluğun bir an önce bitirilmesini talep etti.

ABD ve İsrail aleyhinde sloganların atıldığı gösteride, "Halk, işgalcilerin ülkeden çıkarılmasını istiyor", "Amerika’ya hayır, Amerika Irak’ı terk et", "Halkın birliğine evet", "Yolsuzluğa hayır" sloganları atıldı.

Haberin Devamı