Bilim - Teknoloji Safir ekranlı iPhone hayal mi
Paylaş
Safir ekranlı iPhone hayal mi

Apple'ın bir sonraki iPhone'unda safir ekran olacak mı? Bu habere göre cevap; kesinlikle hayır!

Arizona'daki safir fabrikası projesinin beklendiği kadar iyi gitmemesinin ardından Apple, bu tesisi, 2 milyar dolar daha yatırım yaparak devasa bir veri merkezine çevirme kararı aldı. Wall Street Journal'dan Daisuke Wakabayashi'nin haberine göre bu yeni tesiste 150 tam zamanlı Apple çalışanı bulunacak ve tesis, firmanın dünya genelindeki veri merkezi ağı için bir komuta merkezi olarak çalışacak. Ayrıca, veri merkezi için yapılacak olan yatırımın yanı sıra, bu tesisin çalışması için 70 megawatt enerji üretecek bir "güneş çiftliği" de kurulacak.

70 megawatt enerjinin boyutunu daha iyi anlamak için örnek vermek gerekirse... Arizona'daki bir başka solar enerji tesisi Solana, 280 megawattlık bir çıkışa sahip ve bu tesis, 70.000 eve enerji sağlamakta. Apple, "endüstrideki, veri merkezleri yüzde 100 yenilenebilir enerji ile güçlendirilen tek firma" olduğunu söylüyor.

Bu duyuru, Apple'ın safir partneri GT Advanced Technologies'in geçtiğimiz yıl iflasını bildirmesinin ardından çok da şaşırtıcı değil. Wakabayashi'nin geçtiğimiz yıl yazdığına göre bu tesisin "dünyadaki diğer fabrikalara göre 30 kat daha fazla safir üreteceği" söylenmekteydi.

Nedir bu safir dedikleri? Cevap, bir tık ötede...

Tesisin amaç değiştirmesi ile beraber, safir sorusu bir kez daha cevap aranan soruların arasında yer almaya başladı. Apple Watch akıllı saatler Nisan ayında satışa çıkacak ve bazı modeller safir ekranla gelecek. Ayrıca Apple'ın safir ekranlı iPhone'lar üretmeyi planladığına dair de söylentiler bulunmakta. Ama bu tesis hamlesi, Apple'ın iPhone'larda safir ekran kullanmaktan bir kez daha vazgeçtiği anlamına geliyor olabilir...

Haberin Devamı

Resimlerle: Karelerle: iPhone 6, Türkiye'de satışa sunuldu!

Kaynak: CHIP Online