Yaşam Sağanak yağmur geliyor!

Sağanak yağmur geliyor!

Paylaş
Sağanak yağmur geliyor!

Hava sıcaklığı yurdun kuzey ve iç kesimlerinde 2 ila 4 derece azalıyor. Önümüzdeki birkaç gün için yağış uyarısı yapıldı. İşte o iller...

Yapılan son değerlendirmelere göre; yurt genelinin parçalı ve az bulutlu, kuzey kesimlerin yer yer çok bulutlu, sabah saatlerinde Doğu Karadeniz ile Zonguldak, Bartın ve Ordu, öğle saatlerinden sonra Marmara, Kuzey Ege, Batı Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeyi, Ankara, Çankırı, Sivas, Kayseri ve Ordu çevreleri ile İzmir’in iç ve kuzey ilçelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığının yurdun kuzey ve iç kesimlerinde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgar, genellikle kuzey ve kuzeybatı, Akdeniz kıyılarında güney ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetlice (30-50 km/sa) esmesi bekleniyor.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:


Ankara: Az bulutlu, zamanla parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (32)

İstanbul: Parçalı yer yer çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (31)

İzmir: Parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kuzey ve iç kesimleri yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (34)

Bursa: Parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra ve gece saatlerinde aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (32)

Adana: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu (34)

Antalya: Az bulutlu ve açık (32)

Samsun: Parçalı bulutlu (29)

Trabzon: Parçalı yer yer çok bulutlu, aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (27)

Erzurum: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (29)

Diyarbakır: Az bulutlu ve açık (36)

Haberin Devamı