Türkiye (Son Dakika) Sağanak yağmurda iş yerlerini su bastı

Sağanak yağmurda iş yerlerini su bastı

Paylaş
Sağanak yağmurda iş yerlerini su bastı

Zonguldak merkez ile Kozlu ilçesinde şiddetli yağmur nedeniyle, bazı iş yerleri sular altında kalırken, göle dönen yollarda sürücüler araçlarıyla ilerlemekte güçlük çekti

Kentte, saat 16.00 sıralarında başlayan ve yaklaşık 1 saat süren sağanak yağmur hayatı felç etti. Liman Caddesi'nde göle dönen yollarda araç sürücüleri ilerlemekte güçlük çekti. Kaldırımları aşan su sahildeki gezi yoluna doldu. Milli Egemenlik Caddesi'nde rögar kapaklarının tıkanması sonucu su birikintileri oluştu.

Arızalanan bazı araçlar yolda kaldı. Kentin içinden geçen Üzülmez Deresi ile taşınan evsel atıklar, liman içine girdi. Liman içinde bir çöp konteynerinin de yüzdüğü görüldü.

ARAÇLAR GÜÇLÜKLE İLERLEDİ


Kozlu İlçesi'nde etkili olan yağmur nedeniyle ilçe girişindeki yol tamamen suyla kaplandı. Belediye ekipleri dizlerine kadar gelen suyun içine girip tıkanan rögar kapaklarını açmaya çalıştı. Atatürk Caddesi de yağmur nedeniyle sular altında kaldı. Buradaki iş yerlerini su bastı. Esnaf, iş yerlerine giren suları kendi imkanlarıyla temizlemeye çalıştı. Belediye ekipleri de vidanjör ile iş yerlerindeki suyun boşaltılmasına yardım etti. Su altında kalan Kozlu sahil yolunda sürücüler araçlarıyla güçlükle ilerledi.

HEYELAN OLDU

Zonguldak-Ereğli ile Ereğli-Alaplı karayollarının bazı bölümlerinde heyelan yaşandı. Yola düşen kaya parçaları nedeniyle tek şeritten kontrollü sağlanan trafiğin normale dönmesi için karayolları ekipleri güzergahta temizlik çalışması yaptı.

Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler de ilçenin belirli noktalarında yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbir aldı.

Gürkay GÜNDOĞAN- Durmuş SEVİNDİK/ZONGULDAK, (DHA)

Haberin Devamı