Dr. Haydar Dümen Sağlam temeller atılmalı
HABERİ PAYLAŞ

Sağlam temeller atılmalı

Haberin Devamı

Evlilik kararı için önce ayaklar yere sağlam basmalı. Okullar bitmeli, işe girilmeli, sonra ruh ve bedenin uyuştuğu biriyle evlilik yapılmalı. Unutmayın, kadınlar erkeklere benzemezler. Yüreklerini ve bedenlerini kolay kolay kimseye açmazlar.

BÖYLE SORU YOK!

Yemeğe bir şey mi katıyor?

24 yaşındayım, kız arkadaşımla 2 yıldır aynı evdeyiz. Cinsel isteğim azaldı. Yemeklere bir şey mi katıyor? Bu mümkün mü?

CEVAP

Hayır değerli okurum, böyle şeyler yok. Kız birlikte mutluluğa yol aldığınız arabanın önüne niye takoz koysun ki? Aslında olayın başlangıcındaki heyecan ve kaynayan kazan sende soğumaya başlamış. Çünkü ilişkinin kuruluş amacında uzun vade kuralı ve hesabı yoktu. Pasaportunun kullanımın süresi sanki sende doldu. Oysa kızda tersi oldu. Yüreğine işledi, seninle özdeşleşti. Yazık ki bu ilişki bitecek, kız da bunu içine sindirecek. Birbirinizi kırmayın, bulmuşsun bir nimet önce kıza sonra şansına dua et.

İlk geceden korkuyorum

24 yaşında kızım. 1 ay sonra evleneceğim. İlk geceden çok korkuyorum. Ne yapacağım?

CEVAP

Sevgili okurum, ‘Korkunun ecele faydası yoktur’ ama bu konuda kızlarımıza zararı çoktur. Tüm koşullar oluşmuş, sıra törene kalmış. Çalsın sazlar, oynasın kızlar hesabı herkes neşeli, kimi göbek atıyor, kimi kıvırıyor. Gelin kızımızın ise yüreği korkudan hop hop atıyor. Çünkü ilk ilişki hakkında duydukları feleğini şaşırtıyor. Yok acıymış, kan çarşaf çarşafmış. Tümü atmaca bu yorum ve abartılar doğanın hazırladığı sıcak suya soğuk su katmacadır. Eşin zorlamasın, sabırlı olsun. Senin de bacakların, karın kasların kasılmasın, gerisi sular seller gibi aksın. Yine de olmuyorsa çaresine bakılsın.

Fantezi yapmak istiyorum

23 yaşında, 2 yıllık evliyim. Fantezi yapalım istiyorum ama eşim bitsin de kurtulayım der gibi. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, eşin bu konuda ateşli biri değil. Sanırım soğuk da değildir. Peki nedir? Önce acemidir. Onu usta aşçıların yemek yapmasını öğrettiği gibi hazırlayacaksın. Yatağa sıra gelmeden ilk adımları sen atacaksın. Nedir bunlar? Sevgi, şefkat ve de güven verecek, sarılacak asla onu cinsel araç yerine koymayacaksın. Zaten bunlar zorunlu ve insancıl görevindir. Olayın KDV’si ise yatakta ödenecek. Fantezi olabilir türdense eşin de buna razı olacaktır. Yolunuz uzun, sabırlı olmalı, bu nimetin tadını doyulmaz noktalara çıkarmalısın. Bunun için de gerekirse psikolojik yardım almalısınız.

Ya başkasıyla olduysa?

19 yaşındayım, kız arkadaşımla 1 yıldır birlikteyiz. Her gün ilişkiye giriyoruz. Önceleri çok zevkliydi. Şimdi erken boşalıyorum, ağrım oluyor. Acaba neden?

CEVAP

Değerli okurum, erken başlamışsınız. Dengeleri bozduğunuz her yerde organlar isyan eder. Günde 5 kere yemek yersen miden isyan eder. Siz hem psikolojik hem de bedensel zevklerinizin cılkını çıkarmışsınız. Açlık yemeğe özlemdir. Aşk ve sevgi ise cinselliğe özlemdir. Her şeyi dengeli kullanın. Ara ver yoksa ilerde tümüyle cinsellikten soğuyabilirsin.

Kız bakire değil mi?

20 yaşındayım, kız arkadaşım da 18 yaşında. Birkaç gün önce ilişkiye girdik. Kanama olmadı. Ya başka biriyle birlikte olduysa diye kuruyorum. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, zar esnekti, kanamadı. Bu işler kadınlar için kolay değildir. Sana gönül verip ruhunu ya da bedenini açmışsa bunun adı aşktır, sevgidir. Kendine ne kadar saygı duyarsan daha fazlasını kadınına duy. Çünkü kadınlar biz erkekler gibi gözleri fıldır fıldır dönen insanlar değiller.

Eşimle ilişkiye girmek istemiyorum

38 yaşında kadınım. İki çocuğum var. Artık eşimle ilişkiye girmek istemiyorum. Onu çok seviyorum ama ilişki istemiyorum. Neden böyle oluyor ve ne yapmam gerekiyor?

CEVAP

Sevgili okurum, defteri erken kapatmışsın. Oysa defterini yeni açma yaşındasın. Daha önünde 30 yıl var. Yeni bir sayfa açarak işe başla. Cinsellikten uzaklaşman sebebi kocanın erken boşalması ise tedavisi var. Eğer bunlar yoksa profesyonel yardım al.

Kızlık zarı yırtılmış mıdır?

Kız arkadaşımla ilişkiye girdik, kanama olmadı. Esnek diye düşündüm. Ancak sevgilim bu konuya kafasını taktı. İkinci kez ilişkiye girdiğimizin sabahı kızın çamaşırında kan gördük. Zarın yırtıldığının işareti midir?

CEVAP

Değerli okurum, kızlık zarının zedelenmesi ve yırtılma işaretidir. Bazen böyle olur. O andaki sert bir hareket kızın kasılması rol oynayabilir. Kız niye dert ediyor ki!

Penisten korktum

22 yaşında kızım. Erkek arkadaşımın cinsel organını görünce çok korktum. Neden böyle bilmiyorum ama ne yapmalıyım?

CEVAP

Sevgili okurum, korkma yavrum. Penis sizler için son derece yararlı bir organ. O sayede mutluluk bulutları üzerinde uçacaksınız. Onun sayesinde anne olacaksınız. Geleceğiniz ve Türkiye’nin geleceği güvence altına alınacak.

Çok kan geldi

24 yaşındayım, kız arkadaşımla ilişkiye girdim. Sevgilimin vajinasından çok kan geldi. Sizce bu normal mi? İlk akşam çok acı çekti. Şu an ağrı yok ama kanama ara ara devam ediyor. Ne yapmalıyız?

CEVAP

Değerli okurum, bazı ilk birleşmelerde vajina yırtıkları olabilir. Tabii ki o zaman fazla kan gelebilir. Bu kanda uzun sürer. Yani 10-20 dakikada bitmeyebilir. Böyle durumlarda bir kadın doğum uzmanına başvurmakta yarar vardır.

Hamile olabilir mi?

20 yaşındayım. Sevgilimle 20 gün önce ilişkiye girdik ve vajinasına boşaldım. 20 gün sonra birlikte olduğumuzda canı yanıyordu. Sizce bu gebelik belirtisi midir?

CEVAP

Değerli okurum, ilk birleşmede gebelik şansı hem 0’dır, hem de yüzde 100’dür. O belli olmaz. Gebelikten dolayı acıma meydana gelmez. O vajina kaslarının esnekliğini kazanana kadar direnmesinden kaynaklanır. Arkadaşın gebe değil. Acıları da zaman içinde geçecek.

Kızlar da pişman oluyor mu?

22 yaşında kızım. Mastürbasyon yaptıktan sonra pişmanlık ve üzüntü hissediyorum. Acaba tüm kızlarda aynı şey oluyor mu?

CEVAP

Sevgili okurum, sorun kişiden kişiye değişir. Erkeklerde pişmanlık oranı yüksektir. Kızlarda da bir parça vardır ama erkeklerdeki kadar değil. Sayıyı dengede tuttuğunuzda pişmanlık niye?

İlişkim bitti, sertleşme yok

5 yıllık ilişkim bitti. O günden beri sertleşme olmuyor. İleride evlendiğimde bu sorun devam ederse ne yaparım?

CEVAP

Değerli okurum, alıştığın yola devam. O sorun değil. Yaşadığın ruhsal durumun ayrılık sendromuna girer. Zaman en iyi ilaç olacak. Birçok gencin başına gelenlerden birini dile getiriyorsun.

Cinsel isteğim çok fazla

18 yaşında kızım. Sorunum aşırı istekli olmam. Bu normal mi? Bu durumdan kurtulmak için ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, okula gidiyor musun? Ders çalış, başarılı ol. İşte çalışıyorsan orada da biraz kendini yor. Eve gelince yatağa yarı baygın gir. Eğer hiçbir iş yapmıyorsan, ailen izin veriyorsa sokağa çık. Onu da yapamıyorsan tabii ki bu duygular seni esir alacak. Haftada 1-2 defa da mastürbasyon yapabilirsin.

GÜNÜN SÖZÜ

Heyecan alkol gibidir. Azı uçurur, çoğu keyif kaçırır. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder