Spor Sağlam'ın Avrupa karnesi

Sağlam'ın Avrupa karnesi

Paylaş
Sağlam'ın Avrupa karnesi

Şampiyonlar Ligi'nde Valencia takımı ile karşılaşacak Bursaspor'un teknik direktörü Ertuğrul Sağlam, Avrupa kupalarında 23. maçına çıkacak

Bursaspor’un başında yeşil-beyazlı takıma ilk Turkcell Süper Lig şampiyonluğunu yaşatan Sağlam, yarın Avrupa kupalarında 23. maç heyecanını yaşayacak.

İlk Avrupa kupası deneyimini Kayserispor’un başında yaşayan Sağlam, daha sonra Beşiktaş’ta Avrupa arenasında boy gösterdi. Sağlam, teknik direktörlük kariyerinde iki takımla, Avrupa kupalarında toplam 22 maçta 12 galibiyet, 4 beraberlik ve 6 yenilgi aldı.

2006-07 sezonunda Kayserispor’un başında 8 Avrupa kupası maçı deneyimi yaşayan genç teknik adam, takımını UEFA Intertoto Kupası’nın ardından UEFA Kupası’na taşıyarak önemli bir başarıya imza atmıştı.

UEFA Intertoto Kupası’nda Kayserispor’un 2 tur yükselmesini sağlayan Sağlam, UEFA Kupası’nda ise 4 kez takımın başında sahaya çıktı. Ertuğrul Sağlam yönetimindeki Kayserispor, UEFA Kupası 2. ön eleme turunu geçtikten sonra, 1. turda Hollanda’nın AZ Alkmaar takımına elenerek, Avrupa defterini kapadı.

ŞAMPİYONLAR LİGİ’NDE 2 GALİBİYET 4 YENİLGİ

Kayserispor’da Avrupa başarılı maçlar çıkaran Ertuğrul Sağlam, başarısını Beşiktaş’ta da sürdürdü. Siyah-beyazlı takımın başında 14 Avrupa kupası karşılaşmasında görev alan Sağlam, özellikle ön eleme maçlarında başarıyı yakaladı.

Ertuğrul Sağlam, Beşiktaş’ta ön elemelerdeki başarısını özellikle UEFA Şampiyonlar Ligi grup maçlarında gösteremedi.

Ön elemeleri 3 galibiyet ve 1 beraberlikle geçen siyah-beyazlı ekip, A Grubu’nda İngiltere’nin Liverpool, Portekiz’in Porto ve Fransa’nın Olympique Marsilya takımlarıyla aynı grupta yer aldı. Beşiktaş, oynadığı 6 maçta 2 galibiyet 4 yenilgi alarak gruptan çıkamadı.

LIVERPOOL HEZİMETİ

Ertuğrul Sağlam, Beşiktaş’ı çalıştırırken Avrupa kupalarındaki en acı yenilgisini UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Liverpool karşısında aldı.

Liverpool’u İstanbul’daki ilk maçta 2-1 yenerek önemli bir başarıya imza atan Sağlam yönetimindeki Beşiktaş, İngiltere’de ise 8-0 gibi tarihi bir yenilgiyi tattı.

Ertuğrul Sağlam’ın yönetiminde Kayserispor, Avrupa kupalarında 14 gol atarken, Beşiktaş ise rakip fileleri 20 kez havalandırdı. Sağlam döneminde Kayserispor Avrupa’da 8 gol yerken, siyah-beyazlı ekip ise kalesinde 25 gol gördü.

Haberin Devamı