Hamit Turhan Sağlamsa Bursa!
HABERİ PAYLAŞ

Sağlamsa Bursa!

Haberin Devamı

Sezona kötü başladı. Öyle de devam etti. Fırsat bu fırsat, şer cephesi derhal ortaya çıktı. Bursa’yı 5. büyük yapan adamın kellesi istendi. Yönetim ise çatlak seslere kulak tıkayıp Ertuğrul hocanın arkasında durdu. Sonuç: Bursa yeniden sahnede

Futbolun değişmeyen klasiklerinden biri de, başarısızlık halinde ilk kurbanın teknik adamlar olmasıdır. Bu, bütün dünyada böyledir. Bizim ülkemizde ise iş, mide bulandırıcı noktaya ulaşmıştır. Ligimiz, yılda bir kaç teknik adam değiştiren takımlardan tutun da, sezon başlarken hocasını kovan takımlarımıza kadar oldukça geniş bir yelpazeye sahiptir.
[[HAFTAYA]]

Elbette bunun bu köşeye sığmayacak kadar çeşitli sebepleri vardır. Cahil ve sığ yöneticiler, saha dışında kurulan kumpaslar, ahbap-çavuş, kulüp-siyasetçi-mafya-federasyon ilişkileri bunlardan bazıları... Bu, olayın teknik boyutu. Bir de duygusal ve insani yönü var. Bir kulübe yıllarca başarıyla hizmet verdikten sonra en ufak başarısızlığa tahammül edilmeyip derdest edilen hocalara çok tanık olduk.

Aklı selim kazandı

Bu ülkede Fatih Terim bile UEFA Şampiyonu yaptığı takımdan kovulabildi. Bu sezon ise aynı akıbete Ertuğrul Sağlam uğramak üzereydi... Şayet Bursaspor yönetimi arkasında durmasaydı. Bu sezon iyi başlamadı Bursaspor ve Ertuğrul hoca için.

Bir türlü balans tutmadı. İkinci devre de böyle devam etti. Fırsat bu fırsat, şer cephesi derhal ortaya çıktı. Bursa’yı 5. büyük yapan adamın kellesi istendi. Yönetim ise çatlak seslere kulak tıkadı. Sonuçta Bursa bugün yeniden sahne aldı. Bu kez cehalet kaybetti, aklı selim kazandı. Darısı diğerlerinin başına.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder