Gündem Sağlık Bakanlığı harekete geçti

Sağlık Bakanlığı harekete geçti

Paylaş
Sağlık Bakanlığı harekete geçti

Facebook'ta, adına sahte hesap açıldığı ve mağdur olduğu için intihar teşebbüsünde bulunan genç kız için Sağlık Bakanlığı harekete geçti

Adıyaman Üniversitesi Muhasebe bölümü 1’nci sınıf öğrencisi iken 3 ay önce adına sahte hesaplar açılarak arkadaşlarına yazılar yazılmasını hazmedemeyen Zeynep Abuşoğlu, kaldığı öğrenci evinde çok sayıda hap içerek intihara kalkışmıştı.

Haberin Devamı

Kaldırıldığı hastanede midesi yıkanan genç kız, daha sonra komaya girince Malatya Turgut Özal Tıp Merkezi’ne sevk edilmişti. Geçtiğimiz 3 ay içerisinde tedavi süreci devam eden Zeynep’in içtiği ilaçlar, beyinde kalıcı hasarlara yol açmış ve felçli yaşamaya mahkum olmuştu.

Üniversite öğrencisi Zeynep’in yaşadığı dram, bugün medyada haber olarak yer alınca Sağlık Bakanlığı harekete geçti. Adalet ve Kalkınma Partisi Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz’ün de girişimleriyle, Akçadağ’da yaşayan aileye ulaşıldı.

Akçadağ Kaymakamlığı ile İl Sağlık Müdürlüğü de Zeynep için seferber oldu. Genç kız 112 Ambulansı ile akşam saatlerinde Turgut Özal Tıp Merkezi’ne getirildi. Tedavi altına alınan Zeynep’in, Sağlık Bakanlığı’na ait özel bir uçakla Ankara İbni Sina Hastanesi’ne sevk edileceği öğrenildi.

Haberin Devamı

Kızının sağlığına kavuşacağından dolayı çok sevinçli olan baba Ali Abuşoğlu, haberin medyada yer almasından sonra Sağlık Bakanlığı’ndan yetkililerin kendisini aradığını ve kızının tedavisi için gerekli tüm yardımları yapacaklarını belirtti.

Milletvekili Ömer Faruk Öz’ünde kendisini birkaç defa aradığını belirten baba Abuşoğlu, "Kaymakamlık ve Sağlık Müdürlüğü yetkilileri de sağ olsunlar, geldiler. Kızım ambulansla Turgut Özal Tıp Merkezi’ne getirildi buradan da Ankara’ya götürülecek. Sağlık Bakanlığı’mıza ve tüm yetkililere teşekkür ediyorum. Yeter ki kızım eski sağlığına kavuşsun, başka bir şey istemiyorum" dedi.

Mikail PELİT / MALATYA, (DHA)