Beden Sağlığı Sağlık Bakanlığı'ndan aile hekimlerine bayram müjdesi

Sağlık Bakanlığı'ndan aile hekimlerine bayram müjdesi

Paylaş
Sağlık Bakanlığı'ndan aile hekimlerine bayram müjdesi

Aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanlarına Sağlık Bakanlığı'ndan müjdeli haber geldi! Posta.com.tr'den Senim Tanay Karakuş'un da gündeme taşıdığı izin süreleri düzenlemesiyle ilgili Sağlık Bakanlığı "Aile hekimlerinin izinleri 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu gereğince planlanacak" açıklamasında bulundu

Aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanları, bir süre önce izinlerinde 4B statüsüne göre yeniden düzenlemeye gidileceği yönündeki planlama dolayısıyla yıllık izinlerinin 30 günden 20 güne, süt izinlerinin de 3 saatten 1,5 saate düşmesi gibi bazı hak kayıpları için isyan etmişlerdi. Bu konuyu posta.com.tr de gündeme taşımıştı.


Aile hekimlerinden izin isyanı: Benim bebeğim de sadece anne sütü alsın

Ve beklenen güzel haber geldi. Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF) Başkanı Uzm. Dr. Erkut Coşkun, bakanlıkla yaptıkları görüşmenin sonuç getirdiğini söyledi ve meslektaşlarına bayram hediyesi niteliğindeki müjdeyi verdi. Bundan böyle aile hekimlerinin izinleri 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu gereğince planlanacak.

AHEF Başkanı Uzm. Dr. Erkut Coşkun açıklamasında şunları ifade etti:

"Danıştay tarafından aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanlarının izin haklarının kanun ile düzenlenmesi noktasındaki kararının ardından, aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanlarının izin haklarında belirsizlik ortaya çıkmasıyla moral ve motivasyon kaybı oluşmuştur. Geçen hafta AHEF Yönetim Kurulu olarak gerek izinler gerekse aile hekimliği sisteminde yaşanan bazı temel sorunlar için THSK Başkanı Prof. Dr. İrfan Şencan ve Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz ile görüşmelerde bulunduk, torba yasa ile izinlerin 4B statüsünde düzenlenmesinin özlük haklarımızda kayba neden olacağını ifade ettik. Müsteşar Yardımcısı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, sağlık çalışanlarının özlük haklarının korunması konusunda Sayın Prof. Dr. Recep Akdağ’ın çok hassas olduğunu ve konuyu kendilerine ileteceklerini ifade etti. Ve beklediğimiz müjdeli haber, bayramda geldi.

657 SAYILI KANUNA GÖRE İZİN HAKLARI DÜZENLENECEK

Müsteşar Yardımcısı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz bizzat arayarak 1. basamakta görevli aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanlarına, Prof. Dr. Recep Akdağ’ın bayram hediyesi niteliğindeki müjdesini iletti. Federasyonumuza yapılan açıklamada, torba yasa çerçevesinde 4B statüsünde düzenleneceği belirtilen izin haklarının 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu gereğince planlanması hususunda gerekli talimatın verildiği belirtildi. Biz de AHEF olarak bu vesileyle bir kez daha meslektaşlarımızın bayramını kutluyor, aile hekimlerinin haklarının korunmasında adım atmayı sürdüreceğimizi bir kez daha ifade ediyoruz."

Haberin Devamı