Sağlık İstanbul'daki 'Cin Hastanesi’ kapatılıyor!

İstanbul'daki 'Cin Hastanesi’ kapatılıyor!

Paylaş
İstanbul'daki 'Cin Hastanesi’ kapatılıyor!

Sağlık Bakanlığı, 'Cin Hastanesi' veya 'Manevi Şifa Merkezi' adlı herhangi bir kuruluşa yetki ya da ruhsat vermediğini açıkladı. İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü ise merkezin kapatılacağını açıkladı

İstanbul İkitelli'de iki hafta önce 'Manevi Şifa Merkezi' tabelası asılan 5 katlı binada metafizik, bioenerji, hacamat (bardak çekme), sülük tedavi, ruhsal terapi hizmeti verildiği duyurulmuştu.

Türkiye'nin ilk büyü bozma ve cin çıkartma merkezi olduklarını iddia eden sözde cin hastanesinin sosyal medyadaki paylaşımları dikkat çekmişti.

Paylaşılan videolarda 'beyaz doktor önlükleriyle'; büyü bozma, astral seyahat, manuel terapi, akupunktur, iskelet sistemini düzeltme, hacamat (bardak çekme), sülük tedavisi ve manevi ameliyat hizmetler verildiği belirtiliyordu. Paylaşımlarda ayrıca merkezin merkezin 'onaylı' olduğunu iddia ediliyordu.



BÜYÜ BAKIMININ FİYAT TARİFESİ



Paylaşımlara göre, sözde hastaneye gitmek isteyenlere önce telefonla uzaktan 'bakım' yapılıyor sonra da randevu veriliyordu.

Merkeze gidenlerden ön bakım ücreti olarak 100 lira, telefonda büyü bakımı yaptıranlardan 200 lira ve seans ücreti olarak 400 lira talep ediliyordu.

Bir seansta yeterli 'çözüm' sağlanmazsa her seans aynı ücretin tekrar ödenmesi gerekiyordu.

FACEBOOK SAYFASINDA BİNLERCE TAKİPÇİSİ VAR





Tanıtımı "Nihayet ülkemizde de açıldı. Cin, büyük ve musallat tedavisinde gerçek çözüm Manevi Ameliyat" ifadeleriyle yapılan sözde hastanenin facebook sayfasında binlerce takipçisi bulunuyor.

'BAYAN HACAMAT UZMANIMIZ VARDIR'



Sözde hastanenin sosyal medyadaki tanıtımları şöyle:
-Profesyonel şekilde bay ve bayanlara hacamat ve sülük tedavisi yapılır sünnete uygun duası ve niyetiyle bayan hacamat uzmanımız mevcuttur.
-Merkezimizde astral seyahat (tayyi Mekan) hizmetimizden bir örnek Özbekistan'dan getirip kadromuza dahil ettiğimiz Dildora Hanımefendi astral seyahatın yanı sıra Allahvergisi Bio enerji yeteneğiyle de Merkezimizde elleriylede şifa dağıtmaya devam ediyor.



SAĞLIK BAKANLIĞI: BİZ İZİN VERMEDİK



Sosyal medyada da hızla yayılan Bazı basın yayın organlarınrda yer alan 'Cin Hastanesi' haberlerine ilişkin sağlık bakanlığından yazılı bir açıklama yapıldı.

Açıklamada, "Bakanlığımız tarafından 'Cin Hastanesi' veya 'Manevi Şifa Merkezi' olarak herhangi bir kuruluşa hiçbir yetki veya ruhsat verilmemiştir. İddialarla ilgili olarak İl Sağlık Müdürlüğümüz tarafından adres tespiti yapılarak, inceleme başlatılmıştır. İlgili kanun çerçevesinde savcılığa suç duyurusunda bulunulacaktır." ifadesine yer verildi.



'TAKİP EDİYORUZ'


Bu ve benzeri kişi ve kuruluşlar hakkında devamlı takip yapıldığı, ihbarların değerlendirildiği ve savcılığa suç duyurusunda bulunulduğu belirtilen açıklamada, aynı amaçla yayın yapan internet sitelerinin de kapattırıldığı kaydedildi.Açıklamada, vatandaşların bu tür yerlere itibar etmemeleri, tespit etmeleri halinde valiliklere şikayette bulunmaları istendi.



'RUHSATI YOK, KAPATILACAK'



Bugün öğlen saatlerinde ise konuyla ilgili İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü'nden bir açıklama yapıldı. İstanbul İl Sağlık Müdürü Kemal Memişoğlu, bazı basın yayın organlarında yer alan, bir merkezin, "Cin Hastanesi" veya "Manevi Şifa Merkezi" olarak çalıştırıldığı iddiasına ilişkin, "Bu olayda da bize gelen ihbar neticesinde bura, ilçe sağlık müdürlüğünce denetlenerek, kaçak çalıştırıldığı hususu tespit edilmiş ve Küçükçekmece Savcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur. Kaymakamlık tarafından da bununla ilgili kapatma ve gereğinin emniyetçe yapılması için yazı yazılmış ve kapatma aşamasına gelinmiştir. Herhangi bir izni, ruhsatı olmayan bu yer resmi olarak emniyet Teşkilatınca kapatılacak." dedi.



CİN HASTANESİ KAPATILDI


İl Sağlık Müdürlüğü yetkililerinden aldığı bilgiye göre, İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen inceleme kapsamında, Küçükçekmece İlçe Sağlık Müdürlüğü, polis ve zabıta ekipleri, İkitelli’de bulunan söz konusu merkeze gitti.

Ekipler, ruhsatsız ve yetkisiz olduğu tespit edilen merkezi mühürleyerek, süresiz olarak kapattı.
Bazı basın yayın organlarında yer alan haberler üzerine Sağlık Bakanlığından, "Cin Hastanesi" veya "Manevi Şifa Merkezi" olarak herhangi bir kuruluşa hiçbir yetki veya ruhsat verilmediği belirtilerek, iddialarla ilgili inceleme başlatıldığı bildirilmişti.

Haberin Devamı