Beden Sağlığı 'Sağlık Köyü' projesi başlıyor

'Sağlık Köyü' projesi başlıyor

Paylaş
'Sağlık Köyü' projesi başlıyor

Gaziemir´de Evde Hasta ve Yaşlı Bakım, Pozitif Yaşam ile Alzheimer-Demans Danışma ve Dayanışma adlarıyla üç merkezin yer alacağı Sağlık Köyü kuruluyor.

Gaziemir Belediyesi´nin sağlık alanındaki hizmetleri; Ege Serbest Bölgesi Kurucu ve İşleticisi A.Ş. (ESBAŞ) desteğiyle kurulacak 'Sağlık Köyü' sayesinde tek çatı altında toplanıyor.

Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol ile ESBAŞ Yürütme Kurulu Başkanı Dr. Faruk Güler arasında imzalanan protokolle hayata geçirilen Sağlık Köyü´nün mimari proje aşaması tamamlandı. Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol "Doğumdan önce, ölümden sonra sloganıyla uyguladığımız sosyal projelerle birçok insanın hayatına dokunduk. Şimdi de kapsamıyla bir ilk olacak Sağlık Köyü´nü hayata geçirecek olmanın heyecanını yaşıyoruz" diye konuştu.

SAĞLIK KÖYÜ KOMPLEKSİ NEDİR? Evde Hasta ve Yaşlı Bakım, Pozitif Yaşam ile Alzheimer-Demans Danışma ve Dayanışma adlarıyla üç merkez yer alacak. 1300 metrekare kapalı alanda inşa edilecek sağlık köyü kapsam olarak Türkiye'de bir ilk olacak. Birbirinden bağımsız üç bölüm halinde inşa edilecek merkezin her bölümünde poliklinik odası, gözlem odası, personel odası, hasta dinlenme odası, bekleme salonu, eğitim salonu, test uygulama odası bulunacak. Projenin tamamlanmasıyla belediyenin sağlık alanındaki marka hizmetleri tek çatı altında toplanacak, hizmet kalitesi ve hızı daha da artacak.


Haberin Devamı