Gündem Sağlık ocağı var, doktor yok

Sağlık ocağı var, doktor yok

Paylaş
Sağlık ocağı var, doktor yok

Ordu'nun Mesudiye İlçesi'nin Yeşilce Beldesi'ndeki sağlık ocağında, doktor, hemşire, ebe bulunmuyor

Tek katlı ve 3 lojmanı bulunan sağlık ocağında sadece bir memur görev yapıyor. Hiçbir tedavi hizmetinin verilmediği sağlık ocağının yaklaşık 5 yıldır faaliyet göstermediğini belirten Yeşilce Belediye Başkanı CHP'li Feyzi Ünal, “Beldemizde sağlık ocağı var ama ebe, hemşire ve doktorumuz yok. Vatandaşlarımız hasta olduğunda belediyenin araçlarıyla 20 kilometre mesafedeki ilçedeki hastaneye taşıyoruz” dedi.

Feyzi Ünal, beldeye sağlık personeli kazandırmak için uğraştıklarını belirterek, “Mesudiye Meslek Yüksekokulu’na bağlı Yeşilce Yerleşkesi'nde 130 öğrencimiz var. Bunların 100’ü beldemizde bulunan yurtta kalıyor.

30 öğrencimiz ise evlerde kalıyor. Öğrencilerimizin daha sosyal bir yaşam sürdürebilmeleri için belediyede sinema salonu açtık. Fakat en büyük sorunumuz sağlık konusunda” diye konuştu.

Ordu İl Sağlık Müdür Vekili Dr. Kemal Baykal ise bakanlık tarafından hekim atamasının yapıldığını ancak atanan hekimlerin kendi istekleriyle yeniden tayinlerini isteyerek beldeye gitmediğini dile getirdi.

Erol Küçükoğlu/ORDU (DHA)