Türkiye (Son Dakika) Sağlık ocağında tecavüz girişimi iddiasına 27.5 yıl hapis

Sağlık ocağında tecavüz girişimi iddiasına 27.5 yıl hapis

Paylaş
Sağlık ocağında tecavüz girişimi iddiasına 27.5 yıl hapis

Diyarbakır'da 2012 yılında Toplu Konut Sağlık Ocağı içerisinde R.Y.'ye tecavüz etmek üzereyken polis tarafından yakalandığı iddia edilen M.E.Ç.'nin 27.5 yıl hapis cezası istemiyle yargılanmasına devam edildi. Tutuksuz sanık M.E.Ç. ise R.Y.'nin fuhuş yaptığını, para karşılığı ilişki için anlaştıklarını öne sürerek suçlamayı reddetti.

Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianameye göre olay 2012 yılı sonlarında Diyarbakır’da bulunan Toplu Konut Sağlık Ocağı içerisinde meydana geldi. Vatandaşların bir kadının yardım istediği yönündeki ihbarı üzerine olay yerine polis ekibi gönderildi. Bölgeye giden polis ekibi, kapısı kilitli olan sağlık ocağının camından içeri baktığında bir kadının çığlık atarak oda içinde koştuğunu ve şüphelinin de pantolonunu çekerek kovaladığını gördü. Bunun üzerine içeri giren polisler, mağdur R.Y.’yi koruma altına alarak M.E.Ç.’yi yakaladı.

Haberin Devamı

"KAPILARI KİLİTLEYİP BANA TECAVÜZ ETMEK İSTEDİ"

Olay yerinde ilk ifadesi alınan mağdur, şüphelinin kapıları kilitleyerek kendisine tecavüze kalkıştığını söylerken, M.E.Ç. ise para karşılığı cinsel ilişkiye girmek için anlaştıklarını öne sürdü. R.Y. savcılıktaki ifadesinde bir arkadaşıyla sağlık ocağına gittiklerini, daha sonra yanlarına M.E.Ç.’nin geldiğini anlattı. Arkadaşının gelen telefon üzerine yanlarından ayrıldığını, başbaşa kaldıkları M.E.Ç.’nin de bıçak çekerek kendisine tecavüze kalkıştığını iddia etti. Olayla ilgili iddianameyi hazırlayan savcı, şüpheli M.E.Ç.’nin ’Nitelikli cinsel saldırı’ ve ’Kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma’ suçlarından 27.5 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi.

Haberin Devamı

’30 TL’YE ANLAŞTIK, EVLİ ÇIKTI"

Tutuksuz sanık M.E.Ç.’nin yargılanmasına Diyarbakır 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. Duruşmada ifade veren M.E.Ç., suçlamayı kabul etmediğini belirterek R.Y.’nin fuhuş yaptığını ve birlikte olmak için 30 liraya anlaştıklarını öne sürdü. Sağlık ocağına gidip soyunduklarında R.Y.’nin evli olduğunu söylediğini kaydeden M.E.Ç. kendini şöyle savundu: "Ben de evli ve çocuklu olduğu halde neden bu tür işleri yaptığını sordum. Böyle demem zoruna gitti ve bana bir tokat attı. Ben de kendisine tokat attım. Bunun üzerine elbisesini alarak kaçtı. Ben peşinden koşmadım. Yuvarlanma sesleri gelince peşinden gittim. Gittiğimde yerde yatıyordu. Merdivenlerden düşmüş ve pantolonunu giymek üzereydi. Elbiselerini giydikten sonra kucağıma alarak yukarı çıkardım. Bu sırada polisler geldi."

MAĞDURUN ZORLA GETİRİLMESİNE KARAR VERİLDİ

Yargılama sırasında Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne sevk edilen mağdur R.Y. için alınan raporda beden ve ruh sağlığının bozulmadığı belirtildi. Davanın 4’üncü celsesinde tüm çağrılara rağmen ifade vermeye gelmeyen mağdurun zorla getirilmesine karar verildi. Mahkeme mağdurun ifadesinin alınması için beklenmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

Felat BOZARSLAN/ DİYARBAKIR, (DHA)