Doğru beslenme selülitten kurtarıyor
İzmir Üniversitesi Hastanesi Diyetisyeni Fatma Baysal, kadınların yüzde 90'ında selülit oluşumunun gözlendiğini belirterek, bunu önleyecek beslenme önerilerinde bulundu
Deniz sezonunun yaklaşmasıyla birlikte kadınlarda selülit tedirginliğinin arttığını hatırlatan İzmir Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Diyetisyeni Fatma Baysal, kadınların yüzde 90’ında selülit oluşumu gözlendiğini belirtti.
Cildin portakal kabuğu görünümüne neden olan selülitin sadece kilolu değil, zayıf veya normal kilolu kadınlarda da görüldüğünü söyleyen Baysal "Ergenlik, hamilelik ve menopoz döneminde artış göstermekte. Selüliti hormonsal nedenlerle birlikte dolaşım ve sindirim sistemi sorunları, ayrıca sinirsel bozukluklar da da etkilemekte. Bol su, hücre ve dokuları besleyerek toksinlerin vücuttan daha hızla atılmasına yardımcı olur. Rafine şekerler, hayvansal yağlar ve hazır yiyeceklerden uzak durarak aşırı tuz tüketiminizi sınırlandırın. Selülite karşı, maydanoz, brokoli, fasulye, kereviz gibi sebzeler, ananas ve muz gibi meyveler tüketilmesini öneriyorum" dedi.
DHA
- Rüzgarlı havaya dikkat! Yüz felci riskini artırıyor
- Baharda artış gösteriyor! Sivilceleriniz artıp cildiniz aniden bozulduysa sebebi bu olabilir!
- Göz ovuşturanlar dikkat: Retina hasarına yol açabilir
- Uzman isim detaylarıyla anlattı: Kanser oluşumunda beslenme şekli çok önemli
- Uzmanından uyarı: Bağırsak sağlığına dikkat! Kalp hastalıkları, diyabet ve kansere neden oluyor