Sağlık Güçlü hafıza için koyu renkten vazgeçmeyin!

Güçlü hafıza için koyu renkten vazgeçmeyin!

Paylaş
Güçlü hafıza için koyu renkten vazgeçmeyin!

Özellikle böğürtlen, siyah üzüm, nar, yaban mersini gibi meyveler ile kırmızı soğan, ıspanak ve kırmızı lahana gibi sebzelerde bulunan antosiyanin maddesi, hafızayı güçlendirmenin yanı sıra hücresel hasarı önleyerek yaşa bağlı meydana gelen beyin fonksiyonlarının yavaşlamasına da engel oluyor

Şehir hayatının getirdiği günlük koşuşturmalar ve yoğun iş temposu, yorgunluk hissini ve unutkanlığı artırdığı gibi beyin fonksiyonlarını da olumsuz anlamda etkileyebiliyor.

Haberin Devamı

Dengeli ve yeterli beslenmenin sağlıklı bir yaşam için olduğu kadar, güçlü bir hafıza için de oldukça önemli olduğunu söyleyen Sodexo Entegre Hizmet Yönetimi Uzman Diyetisyeni Sibel Mumcu “Gün içinde doğru besinleri yeterli miktarda tüketmek; hafızayı, konsantrasyonu ve sinir sistemini de önemli ölçüde etkiliyor. Örneğin, koyu renk meyve ve sebzeler içerdikleri antioksidan bileşikler ile hücresel hasarı önleyerek, hafızayı uzun süreli canlı tutmaya yardımcı oluyor” dedi.

Böğürtlen, siyah üzüm, nar ve yaban mersini gibi meyveler ile birlikte kırmızı soğan, ıspanak ve kırmızı lahana gibi koyu renkli sebzelerin sofralardan eksik edilmemesi gerektiğini söyleyen Mumcu, “Antioksidan etkisi yüksek antosiyanin içeren bu sebze ve meyveler hafızayı güçlendirmenin yanı sıra hücresel hasarı önleyerek yaşa bağlı meydana gelen beyin fonksiyonlarının yavaşlamasına da engel oluyor” dedi.

HAFIZANIZIN GÜCÜNÜ BALIK VE SU İLE DESTEKLEYİN

Haberin Devamı

Haftada en az 2 kez balık tüketmenin hafıza gücünü desteklediğini söyleyen Mumcu, “Somon, uskumru, hamsi, sardalya gibi balıklar, yeşil sebzeler, keten tohumu ve ceviz en iyi omega 3 kaynaklarıdır. Alzheimer riskini azaltmak için bu besinleri öğünlerinizden eksik etmeyin” dedi.

Günlük su tüketiminin de hafıza üzerinde oldukça etkili olduğuna dikkat çeken Mumcu, “Beyin susuz kaldığında daha yavaş çalışır bu da bilgi bulundurma ve hafıza kapasitesini olumsuz etkileyebilir. Hafızayı güçlendirmek ve hızlı düşünebilmek için bol su içilmesi, özelikle doğal mineralli, pH’ı yüksek olan suların tercih edilmesi oldukça önemlidir” dedi.