İngiltere'de tavuk etinde bakteri
İngiltere'de tavuk etlerinin yüzde 73'ünde zehirlenmeye neden olan "kampilobakter" isimli bakterinin tespit edildiği açıklandı
28 Mayıs 2015 , Perşembe 16:48
Gıda Standartları Ajansı, gıda perakendecilerinde ya da marketlerde satılan yaklaşık 4 bin tüm çiğ tavuktan alınan örnekleri bir yıl boyunca inceledi. Ajansın araştırması sonucu büyük perakendecilerin hiçbirinin hedefi tutturamadığı ve üretilen tavukların çoğunda bakteriye rastlandığı kaydedildi.
Ajansın, tavuklarda tespit edilen bakterilerin giderilmesi yönünde atılan adımlarla ilgili yürüttüğü ikinci bir araştırmanın sonuçlarını ise bu yaz açıklaması bekleniyor.
İngiltere'de yılda yaklaşık 280 bin kişi "kampilobakter" bakterisinden zehirleniyor.
Haberin Devamı
AA
BUNLARI DA OKUYUN
- Kadir İnanır'dan sonra tekrar gündeme geldi! Deniz Baykal ve Metin Uca bu hastalık sebebiyle hayatını kaybetmişti
- Bahar alerjisi vakaları giderek artıyor
- Ramazan'da diş sağlığını korumak için yapılması gerekenler
- Mide sağlığını korumak için iftarda hızlı yemeyin
- Hazımsızlık, gaz, şişkinlik ne varsa vücuttan söküp atıyor! Ramazan ayı için 20 dakika kuralı