Kataraktı E vitaminiyle yenin
Çin'de yapılan bir araştırma, E vitamini bakımından zengin gıdaların katarakt riskini azalttığını ortaya koydu
Yaşlılık hastalığı olarak da bilinen katarakta karşı E vitaminin iyi geldiği ortaya çıktı. Bu veri Çin’deki Çingdao Üniversitesi'nden bilim adamları tarafından yapılan bir araştırma ile belirlendi. Araştırma, yaklaşık 250 bin kişinin katılımıyla gerçekleştirildi ve E vitamini ile katarakt arasındaki ilişkiyi inceleyen 27 araştırmayı değerlendirdi.
YÜZDE 27 AZALTIYOR
Araştırma sonucunda ise bilim adamları E vitamini bakımında zengin yiyecekler tüketenlerde yaşa bağlı katarakt riskinin yüzde 27 oranında azalabileceği ortaya çıktı. Araştırma sorumlularından Dr. Yüfey Cang, yaşa bağlı kataraktın günlük alınan E vitaminin 7 miligram artırılmasının koruyucu etki sağladığı sonucuna vardıklarını vurguladı.
E VİTAMİNİ BULUNAN BESİNLER
Sonuçları "Public Health Nutrition" dergisinde yayımlanan araştırma, katarak oluşumunun da E vitamini içeren yiyeceklerle geciktirilebileceği olasılığını da beraberinde getiriyor. E vitamini soya fasulyesi, kabuklu yemişler, kuru fasulye, tohumlar, ıspanak gibi yeşil yapraklı sebzeler, avokado ile ayçiçek ve mısır yağı gibi besinlerde bulunuyor.
KATARAKT NEDİR?
Çoğunlukla yaşlılık hastalıklarından biri olan katarakt, gözün içindeki doğal merceğin saydamlığını kaybetmesi ve görmenin azalması ile sonuçlanan bir göz rahatsızlığı. Yüzde 90 ilerleyen yaşta ortaya çıkan hastalık dünyada tedavi edilebilen körlük nedenlerinin başında geliyor.
AA
- Uykudaki gizli tehlike! Hayat boyu peşinizi bırakmayacak hastalığa yol açıyor
- Uzmanı açıkladı: Doğru kitapları okumak depresyon ve anksiyeteyi iyileştiriyor
- Polen alerjisi deyip geçmeyin: Bağışıklığı düşürüyor
- Alerjik çocuklar için uzmanından uyarı: Polenlerin yoğun olduğu saatlerde dışarıya çıkmamalı
- Uzman isim açıkladı: Deterjanlar besin alerjilerinin gelişimine zemin hazırlıyor