Nezleye, öksürüğe karşı hünnap
Marmara ve Güney Anadolu'da yetişen hünnap tam bir şifa kaynağı... Mayıs ve haziran aylarında yetişen, güzel kokulu ve 4-5 metrelik bir ağacın meyvesi olan hünnap, halk arasında 'doktor hünnap' olarak da biliniyor
Zeytin büyüklüğündeki bu şifalı meyve, pektin, tanen, müsilaj, şeker ve C vitamini ihtiva ediyor. Hünnap, reçel ve sirke yapımının yanı sıra bitkisel ilaç olarak da kullanılıyor.
Hünnabın, astım ve solunum sistemi hastalarına çok faydalı olduğu, balgam sökücü ve öksürük kesici özelliği olduğu biliniyor. Kanı temizleyip bağırsakları çalıştıran hünnap, streste vücudun kendini tekrar inşa etmesini hızlandırıyor. Nezle ve soğuk algınlığına karşı direnci artıyor. Şekeri dengeliyor. Zihni ve bedeni yorgunluk, zafiyet, ağrı kaynaklı uykusuzluk durumlarında insana güç veriyor. Ateşi de düşürüyor.
Bu şifalı meyve pazar yerlerinde, manavlarda ve aktarlarda bulunabiliyor. Uzmanlar her sabah 3 hünnap yemeyi tavsiye ediyor. Hünnabın kilosu 10-20 lira arasında satılıyor. İHA
- Uzmanı ısrarla tavsiye etti: Hormon bozukluğu yaşıyorsanız muhakkak yiyin!
- Hormon sağlığını korumak için uzmanından uyarı: Sebze ve meyve ağırlıklı olacak şekilde beslenmeliyiz
- Aman dikkat! Eksik diye sürekli takviye alıyoruz ama bu vitaminlerin fazlası kalbi durduruyor!
- Bilinçsiz vitamin kullanımına dikkat!
- Uzmanı açıkladı: İş stresini yenmek için ‘hayır’ demeyi öğrenin