Sağlık Şişkinliği gideren iksir

Şişkinliği gideren iksir

Paylaş
Şişkinliği gideren iksir

Birçok insanın yaşadığı şişkinlik rahatsızlığını bu iksirler tedavi ediyor.

Şişkinlik
Şişkinlik gastroerteroloji diye anılan mide-bağırsak rahatsızlıklarındandır. Şayet şişkinlik nedeniyle interniste giderseniz ve internistin yapacağı muayenelerle şişkinliğin nedeni analaşılır. Şişkinliğe genelikle mide-bağırsak ülser, kanser, polip ve mantarı varsa veya sindirim organlarıının (pankreas, karaciğer, mide ve bağırsaklar) yetersiz enzim salğılarsa otyaya çıkar. Ayrıca bağırsak hasaslaşması (colon irritabile) ve psikolojik olarak ortaya çıkan rahatsızlıklardada şişkinlik olur. Facesle (dışkı ) yapılan testlerden kana göre daha çok bilgi alınır. Bu nedenle şişkinlik problemi olanların mutlaka feces testi yaptırmaları gerekir.

Şişkinliğin sebepleri:
Şişkinliğe ilavetten karın ağrısı, kusma ve bulantıda görülürse bunun bir çok sebebi olabilir.
1-) Mide tahribatı
2-) Bağırsak hasaslşması
3-) Alkol
4-) Stres nedeniyle hava yutma
5-) Besin allerjisi
6-) Bağırsak mantarları
7-) Pankreas zafiyeti
8-) Kimyasal ilaçlar, özeliklede antibiyotikler
9-) Bağırsak mukozasının tahribatı

Haberin Devamı


ŞİŞKİNLİĞE KARŞI ETKİLİ BİTKİSEL ÇÖZÜM


Bağırsak mantarlarının önemi:
Doğal tedavi uzmanlarına göre şişkinliğin tek sebebi vardır ve bu da bağırsak mantarlarıdır. Bağırsak florası faydalı bakteriler, zararlı bakteriler ve mantarlardan oluşur. Faydalı bakterilerin çeşitli sebeplerden dolayı azalması nedeniyle, onun boşaltığı noktaya zararlı mantarlar yerleşir. Özeliklede antibiyotikler alınınca faydalı ve zararlı bakteriler azalırken mantarlar çoğalır.Bağırsak mantarları hemen her insanda olur ve bu mantarlardan en hızlı yayılanı candida olup, üretiği zehirli gazlar ve zehirli alkollerle önce alt karında şişkinlik yapar, alt karın diyaframı sıkıştırır, oda akciğeri, akciğierde kabi sıkıştırır. Hasta kalp rahatsızlığı olduğunu zanneder, fakat rahatsızlığının asıl sebebi genelikle bağırsak mantarlarıdır. Bağırsak mantarlarının yayılmasında siyah çay çok önemli rol oynar.

Mantarlardan kurtulmak için kesinlikle antibiyotik ilaçlar alınmamalıdır, çünkü antibiyotikler faydalı ve zararlı bakterileri yok ederken mantarların azmasına neden olurlar. Bazı hastalar mantara karşı diyet yapmaktadır. Bu da mahzurludur, çünkü immün sistemi yeterince vitamin ve mineraller alınmadığından zayıflar. Ve böylece mantarlar daha kolay yayılır. Beslenmeye dikkat edilmelidir ve bunların başında şeker içeren besinler alınmamalıdır.

Besin alerjisi:
Şayet kişinin beli besin maddelerine karşı alerjisi varsa, bu besin maddelerinden uzak durulması gerekir. Besin alerjisi olan şahıs alerjiye sebep olan besinler yediğinde ishal yada şişkinliğe sebep olabilir. Alerji testlerinin birçoğu yanlış neticeler vermektedir. Her türlü alerjik reaksiyon TahitianNoni, Aloxi, ve çörekle tedavi edilebilir.

Safra asidinin yeniden absorbe edilememesi ve kalınbağırsak rahatsızlıkları:
Karaciğerin salğıladığı safra asidi safrakesesinde toplanır ve sindirim için bağırsaklara karışan safra asidi görevini yaptıktan sonra ince bağırsağın son kısmında bu safra yeniden absorbe edilir. Şayet kalınbağırsaklardaki bakteriler ince bir hastalık nedeniyle ince bağırsağın son kısmı amaliyatla alınmışsa safra absorbe edilmez. İncebağırsak tarafından absorbe edilmeyen safra asidi kalınbağırsağa geçer. Safra asidi kalınbağırsak mukozasını tahrip eder ve kanserin oluşması için uygun şartlar oluşturur. Tahribat nedeniyle sık sık ishal ve şişkinlik olur.

Şişkinliğin tedavisi:

Şişkinliğin sebebi sade basit bir şişkinlikse ZYE-, kimyon-, rezene-, çörek-, kakule preparatları, Gökçek Tonik veya Gökçek iksiri iyi gelir. Şişkinliğin sebebi bağırsak florasının bozulmasıdır ve bağırsaklarda faydalı bakteriler yerine mantarlar çoğalır. Bağırsak mantarları zehirli gazlar, zehirli alkoller ve biyojen aminler üretir ve bu da vücudun bütün hormon dengelerini bozar, ve çeşitli hastalıklar ortaya çıkar. Tedavisi ancak Gökçek İksiri ile mümkündür.



Haberin Devamı