Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Eşin desteği çok önemli
HABERİ PAYLAŞ

Eşin desteği çok önemli

Haberin Devamı

Belli yaştan sonra erkeğin cinsel aktivitelerini belirleyen hormonda azalma başlar. Bu nedenle erkeğin cinsel performansı etkilenebilir, ‘Başarısızım’ diye paniğe kapılabilir. Böyle durumlarda partnerinin moral bozucu sözler söylememesi ve anlayışlı olması gerekir

SORU: Korunmuyoruz ama..

2 yıllık evliyim. İlk yıl korunduk. İkinci yılımızda çocuk yapmaya karar verdik. Birlikte olduğumuz gecenin üzerinden 6 ay geçmesine rağmen eşim hamile kalamadı. Kısır mıyım? CEVAP 6 aydır düzenli ve korunmasız ilişkiye rağmen hamilelik sağlayamadıysanız endişelenmeye başlamakta haklısınız. Birkaç ay daha denemeye devam edebilir veya bu konuda gerekli tahlilleri yaptırabilirsiniz. Eş zamanlı olarak erkek androloji konusunda çalışan bir üroloji uzmanına, kadın ise kısırlık konuları ile yoğun olarak ilgilenen bir kadın-doğum uzmanına başvurabilir. İlk aşamada yapılacak bir sperm analizi ve yumurtlama takibi ile önemli bir sorun olup olmadığı anlaşılabilecektir.

[[HAFTAYA]]

SORU: Erkeklik hormonu düşer mi?

39 yaşındayım. 40 yaşından sonra erkeklik hormonunun düştüğünü iş yerinde konuşuyorlardı. Acaba performansım düşer mi? CEVAP Belirgin bir düşüş olmaz. Ama erkeklerin cinsel aktivitelerini besleyen bu hormonda görece bir azalma başlar. Hormonal değişimler de erkeklerin o dönemdeki uyumlarında sorunlar yaratır. Bir de 40’lı yaşlarını sürenlerin partnerlerinin tutumunu vurgulamak istiyorum. Partneriyle düzenli cinsel hayatı olan, hiç başarısızlık yaşamayan bir erkek, 40’lı yaşlarda bazı sorunlar yaşabilir. Bu normal. Ancak partnerinin ‘Sen böyle değildin, eskisi gibi değilsin’ demesi erkekte ciddi sorunlar doğurabilir. Erkek bir anda ‘Eyvah, yaşlanıyor muyum?’ paniğiyle başarısızlık kaygısı yaşar. Bu nedenle partnerin anlayışlı davranması lazım. Eş, erkeğin özgüvenini yitirmesine neden olmadan, destek vererek bu dönemi biraz daha rahat geçirmesini sağlamalı. Tersi olursa yaşanan panik, sertleşme problemi, erken boşalma gibi bazı sorunları beraberinde getirir. Sonra sosyal yaşamda problemler çıkar. Erkek evinde farklı tavır sergiler, ailesiyle ilişkisi bozulur, işinde başarısız olur. İş yerinde şu çok klasik bir geyiktir: ‘Cinsel hayatında problemi var, gelip acısını bizden çıkarıyor.’ Aslında bazen bu cümlenin altında gerçek payı olabilir. Cinsel hayattaki sekteler erkekte endişe yaratarak, dışarıya karşı daha agresif olmalarına neden olur.

SORU: Çocuğum olur mu?

51 yaşındayım. Uzun yıllardır sertleşme sorunu yaşıyorum. Doktorum protez takılabileceğini söyledi. Şimdi protezi taktırmak istiyorum ama yeni eşim çocuk ister de diye endişeleniyorum. Penis protezi takılması baba olmamı etkiler mi? CEVAP Penis protezi ameliyatı sırasında üremeyi sağlayan organlara müdahale edilmiyor. Penis protezi ameliyatı sonrası penisin hissi korunduğu için hasta sertleşme bozukluğu gelişmeden önce olduğu gibi cinsel ilişkiden zevk alabilir, orgazm olabilir ve boşalabilir. Ameliyat öncesi üreme organları normal olan fakat yeterli sertleşmesi olmadığı için çocuk sahibi olamayan hastalar protezle kurdukları cinsel ilişkiyle çocuk sahibi olabilirler.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder