Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu İlaçlar işi zorlaştırabilir
HABERİ PAYLAŞ

İlaçlar işi zorlaştırabilir

Haberin Devamı

Yüksek tansiyon ve diyabet (şeker) hastası olan erkeklerde ya da her iki hastalıktan yakınanlarda cinsel ilişki sırasında sertleşme sorunları görülebiliyor. Kullanılan ilaçlar çoğu zaman sertleşmeyi zorlaştırıyor

SORU: Prostat ameliyatının riski var mı?

Prostat ameliyatı olacağım. Birkaç türlü yapıldığını öğrendim. Hocam bir de bu ameliyatların riski nedir? Herhangi bir sorunla karşılaşır mıyım? CEVAP Bu ameliyatlar belirli oranlarda komplikasyonları olan ameliyatlardır. Ama genelde kapalı prostat ameliyatının komplikasyonları açık prostat ameliyatının komplikasyonlarına göre çok daha düşüktür. Günümüzde kapalı, açık prostat ameliyatları ve prostat kanseri ameliyatları olsun emin ellerde yapılmaktadır. Gayet hızlı ve risksizdir. Ölüm riski yüzde 1’in altına indirilmiştir. Bu ameliyat sırasında ve ameliyat sorasındaki 3 aylık dönem için geçerlidir.

[[HAFTAYA]]

SORU: Yüksek tansiyon ereksiyona engel olur mu?

50 yaşındayım. 8 yıldır yüksek tansiyonum var. İlaç kullanıyorum. Cinsel hayatım eskisi kadar yolunda gitmiyor, zaman zaman tam olarak sertleşmeyi sağlayamıyorum. Acaba tansiyon hastaları da sertleşme bozukluğu açısından risk altında mı? CEVAP Evet, hipertansiyon hastalarının yüzde 60.9’u, hipertansiyon ve şeker hastalığının birlikte olduğu hastaların da yüzde 77.9’u sertleşme bozukluğu yaşıyor. Tansiyon hastalarında görülen sertleşme bozukluğunun yüzde 7.7’si hafif, yüzde 15.4’ü orta ve yüzde 45.2’si ağırdır. Bunun yanında alınması zorunlu olan tansiyon ilaçlarının bir kısmı da sertleşme bozukluğuna yol açabiliyor. Özellikle idrar söktürücüler, B-blokerler (tansiyon ilacı), digoxin (kalp ilacı) ve kolesterol ilaçlarının sertleşme bozukluğuna yol açabileceği biliniyor.

SORU: Ergenliğe ne zaman gireceğim?


17 yaşındayım, ergenliğe girmedim. Bıyıklarım çıkmadı ve alt bölgemde az kıl var. Mastürbasyon yapıyorum ama meni gelmiyor. Ne yapmalıyım? CEVAP Ergenlik çağı bir süreçtir, bir anda olmaz, yıllara yayılır. Kıllanma ikincil bir değişimdir, herkeste aynı oranda ve zamanda gerçekleşmez. Bazı kişilerde genetik nedenler ile çok daha az kıllanma görülebilir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder