Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Kalıcı sorun yaratabilir
HABERİ PAYLAŞ

Kalıcı sorun yaratabilir

Haberin Devamı

Şeker hastalığı yıllar içinde sinirleri ve damarları etkiliyor. Bu da erkekte sertleşme sorununa yol açabiliyor. Belli bir yaşın üzerinde erkeklerde kalıcı sertleşme bozukluğuna rastlanıyor. Bu yüzden şeker kontrol altında tutulmalı

SORU: Sertleşmiyor

12 yıldır diyabet hastasıyım. 39 yaşındayım. Mastürbasyonda sertleşme sorunu yaşamazken ilişkide zorlanıyorum. Yoksa yaşadığım sertleşme sorunu diyabetten mi kaynaklanıyor? CEVAP Diyabet hastalığı yıllar içinde sinirleri ve damarları etkileyerek sertleşme sorununa yol açabilir. Mastürbasyon sırasında sorun yaşamayıp cinsel ilişki sırasında yaşamanız durumun psikolojik olabileceğini veya diyabet nedeniyle sınırda bir duruma geldiğinizi düşündürebilir. Mastürbasyon esnasındaki fiziksel uyarı miktarınızın fazlalığı bu sorunu aşmanıza fayda sağlayabilir. Gerekli tetkiklerin yapılarak tedavinize başlanması halinde bu sorunu kolaylık aşıp cinsel yaşamınıza başarı ile devam edebileceğinize inanıyorum.

SORU: Testislerim ağrıyor

23 yaşındayım. Mastürbasyon yapınca spermim sarımtrak geliyor. İleride bir problem olur mu? Testislerim sert ve toplu şekilde duruyor. Normalde sarkık olması gerekmez mi? Ayrıca testislerimden biri, diğerinden küçük. Bu bir sorun yaratır mı? CEVAP Meninin rengi çeşitli nedenlerle kişiler arasında bir miktar fark gösterebilirse de bu durumlarda tanı, sadece görüntü ile konulamaz. Mutlaka laboratuvar tetkiki gereklidir. Testislerin sarkık olup olmaması testislere olduğu kadar skrotum adı verilen haya torbasının kas yapısının ortam ısısı karşısında verdiği tepkiye de bağlıdır. Sperm üretimi belirli bir ısıda gerçekleşebildiğinden tüm bu kas yapıları, testisleri vücuda soğukta yaklaştırıp sıcakta testisten uzaklaştırarak ısı dengesini yani termoregülasyonu sağlarlar. Bu nedenle bu değişken durum bir rahatsızlık belirtisi değildir. Testislerinizin boyut farkına gelince; bu durum belirli bir noktaya kadar tabii olmakla birlikte boyut farkının çok belirgin olması ve özellikle giderek artması birçok değişik hatta hayati önem taşıyan hastalığa sebep olabileceğinden bir üroloji uzmanına başvurulmalıdır.

SORU: Tekrar oluşur mu?

Ben böbrek taşı düşürdüm, çok eziyet çektim. Tekrar oluşmaması için neler yapabilirim? CEVAP Taşlı hastalarda taş tedavi edildikten sonra, genellikle yüzde 30’unda tekrar oluşur. Bu oranı düşürebilmek için dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır. Bu noktaları yıllarca dikkatli bir şekilde uygularsanız taş hastalığına yakalanma oranınız bariz bir şekilde düşer. Yapılan taş tahliline taş hastasının kullanması gereken özel ilaçların yanı sıra bir de her taş hastasının dikkatle uygulaması gereken önlemler vardır. Bunlar; 1- Hareket 2- Su içmek 3- Gıda olmak üzere 3 ana grupta toplanabilir. Böbrek taşı genel olarak daha çok oturan şişman kişilerde görülen bir hastalıktır. Kilonuzu normale düşürmek ve aşırı alışkanlıklardan kaçmal (aşırı sigara, alkol kullanmak, gazoz gibi çeşitli şekerli mayilerden çok miktarda almak ya da çok yemek) sizin için zararlıdır.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder