Beden Sağlığı Eksik dişler psikolojinizi bozmasın!

Eksik dişler psikolojinizi bozmasın!

Paylaş
Eksik dişler psikolojinizi bozmasın!

Diş Hekimi ve Protez Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Çağdaş Kışlaoğlu, diş eksikliğinin psikolojiyi bozduğunu belirtiyor. Eksik dişler için uygulanabilecek yöntemlerden bahseden Kışlaoğlu, implant yönteminin pek çok hasta için uygun bir tedavi olabileceğini söyledi

Diş Hekimi ve Protez Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Çağdaş Kışlaoğlu anlattı:

Haberin Devamı

SAĞLAM KEMİK YAPISI İMPLANT TEDAVİSİNİ KOLAYLAŞTIRIYOR

"Kişinin kemik kalitesine bağlı olarak hekimin tespiti doğrultusunda implant mümkün olabiliyor. Kemik kalitesi ile birlikte kişinin ağız içerisinde iltihap olup olmadığı ve ağız içi sağlık durumunun tespiti çok önemlidir. Eğer kişinin ağız içi sağlık durumu ve kemik kalitesi iyi ise eksik dişlerinin bir gün içerisinde yaptırması mümkün olabiliyor. Kişide kemik yoksa ve iltihaplar varsa tedavi süreci biraz daha zaman alabiliyor."

AĞIZDA KEMİK YAPISI ZAYIF İSE DİKKAT!

Dr. Çağdaş Kışlaoğlu, “Öncelikle iltihaplar tedavi edilecek, daha sonra kemik yeterli değilse kemik grefti işlemi ile kemik oluşturulacak, kemik oluştuktan sonra implant yapılacak ve son olarak da implant üzerine dişler yapılacaktır. İmplant yaptıracak kişilerin kemikleri bazen istenilen seviyede olmamaktadır. En çok görülen durum alt çenede çok erimiş kemikler veya üst arka bölgede sinüslerin sarkması ve bu bölgede kemik olmamasıdır.

Haberin Devamı

Böyle durumlarda özel kemik greftleri yani dışarıdan hazır getirilen veya kişinin kendinden alınan kemiklere otojengreft deniliyor. Kişinin kendinden alınan greftler alınarak kemik yapılandırılır. Bazen aynı seansta kemik ve implant aynı anda yapılabiliyor. Bazen de bir seansta sadece kemik konulup birkaç ay bekleyip sonra implant konulabiliyor. Bu vakaya göre değişiyor. Kemik tozları ve kemik greftleri bize yardıma etkenlerdir. Bu yardıma etkenler sayesinde hekimler çoğu zaman implant yapabilir hale gelmiştir" dedi.