Beden Sağlığı Hasta olmamak için zencefil, bal, portakal ve tarçın!

Hasta olmamak için zencefil, bal, portakal ve tarçın!

Paylaş
Hasta olmamak için zencefil, bal, portakal ve tarçın!

İşte kış aylarında bilinçsiz tüketilen antibiyotiklere karşı doğal ilaç! Hastalıklara karşı sizleri korumaya yardımcı olacak doğal ve bitkisel çözümün adı zencefil, bal, portakal ve tarçın karışımı

Tıbbi ve Aromatik Bitkiler uzmanı Sevil Gülsoy kış aylarında vücut direncini arttıracak önlemlerle ilgili açıklamalar bulundu.

Haberin Devamı

Gülsoy, "Havaların soğuması ile birlikte grip, soğuk algınlığı öksürük ve boğaz tahrişi gibi üst solunum yolu semptomlarının yükselmeye başladığı dönemdeyiz. Bağışıklık sistemimizin zayıfladığı bulaşıcı hastalıkların artmış olduğu bu dönem, bilinçsiz kullanılan antibiyotik kullanımı da paralel olarak artış gösterir. Antibiyotiklerin bilinçsizce kullanmasını böbrek ve karaciğerimizi yorduğunu ise unutmamız gerekir" dedi.

Soğuk havalarda doğal çözüm için Gülsoy "Vücudumuzun bağışıklık sistemini güçlendirecek ve aynı zamanda bu hava koşullarında hastalıklara karşı sizleri korumaya yardımcı olacak doğal ve bitkisel çözüm; zencefil, bal, portakal ve tarçın karışımıdır. Hastalanmadan önce önleyici takviye olarak tüketebileceğiniz macun kıvamında ki zencefilli karışım. Özellikle bal ve zencefil, steroid olmayan antienflamatuar ilaçlar gibi çalışması sebebi ile enfeksiyonların rahatlamasına yardımcıdır. Zencefil bitkisinin içinde bulunana E ve B6 vitaminlerinin yanı sıra zencefilde bulunan “gingerol” güçlü bir iltihap önleyicidir. Vücut ısısını yükselten zencefil grip sırasında sağlıklı terlemeyi sağlayarak hastalığın vücuttan daha kısa sürede atılmasına yardımcı olur. Balın vermiş olduğu sayısız faydanın yanına portakalın içindeki yüksek C vitamini ve tarçın bitkisinin antiseptik özelliği de eklediğinizde, oluşan zencefilli karışımınız sizlere kış boyunca doğal bir destek sunacaktır" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Tıbbi ve Aromatik Bitkiler uzmanı Sevil Gülsoy, önleyici takviye olarak hastalık öncesi yemekten önce günde 1 kaşık macun formundaki zencefil, bal, portakal ve tarçın karışımının bağışıklık sistemini güçlendireceğini vurgulayarak "Hastalık sırasında ise tüketeceğiniz 2 kaşık karışım rahatsızlığınızın giderilmesine doğal destek sunacaktır. Bebeklerin ve şeker içerdiği için diyabet hastaları kullanmamalıdır" dedi.

İHA