Yer fıstığı kalbe iyi geliyor
Yer fıstığının kalp-damar hastalıklarını önleyebileceği belirlendi. Araştırmaya göre yer fıstığı, ani ölüm riskini yüzde 17-21 arasında azaltabilir. Ancak bu etkide tüketilen fıstık miktarı önemli
05 Mart 2015 , Perşembe 16:14
Amerikalı bilim adamlarının maddi durumu kötü olan 70 binden fazla Amerikalı ve 130 bin Çinlinin katıldığı araştırması, yer fıstığının kalp-damar hastalıkları riskini azaltabileceğini gösterdi.
Araştırmayı yürüten bilim adamlarından Hung Luu, tüketilen miktara göre yer fıstığının ani ölüm riskini yüzde 17-21, kalp-damar hastalıklarından ölüm riskini ise yüzde 23 -38 azaltabileceğini vurguladı.
Hung Luu, fiyatı diğer kabuklu yemişlere göre daha uygun olan yer fıstığının haftada 30 gram tüketilmesinin bile kalp-damar hastalıklarına karşı koruma sağlayabileceğini belirtti.
Araştırmaların sonuçları, "Internal Medicine" dergisinde yayımlandı.
Haberin Devamı
BUNLARI DA OKUYUN
- Bahar alerjisi olanlar dikkat: Saat 05:00 ve 10:00 arasında sakın dışarı çıkmayın!
- Ramazan'da aç kalma süresini azaltmak için uzmanından öneriler: Sahur mümkün olduğunca geç yenmelidir
- Uzmanı uyardı: Mevsim geçişlerinde ataklarda büyük artış görülüyor!
- Sağlıklı uyku için gece rutini
- O yaşta ergenliğe giren çocuklar 20 cm kısa oluyor! Uzmanı açıkladı: Sonuçları bir hayli ciddi!