Prof. Dr. Derin Kösebay Ilaç tedavisi yetersiz kalırsa...
HABERİ PAYLAŞ

Ilaç tedavisi yetersiz kalırsa...

Haberin Devamı

Yumurtlamayla ilgili sorunları olan kadınlara tedavi için öncelikle bazı ilaçlar veriliyor. İlaçlar birkaç kere kullanılıyor. Eğer başarısız olunursa doktor tavsiyesiyle yumurtaları daha kuvvetli uyaran iğnelere geçilebilir

Yumurtalarım çatlamıyor

3.5 yıllık evliyim. Düzenli adet görmüyorum. İlk bebeğim 4.5 aylıkken vitamin eksikliğinden alındı. Doktorum 1.5 yıl korunmam gerektiğini söyledi. O dönemde adet gördüm. İlacı bırakınca yine düzensizlik başladı. 2 ay önce yumurta çatlatmak için iğne yapıldı. Doktorum “Yumurtaların çatlamıyor” dedi. 2 aydır doktora gitmiyorum, yine adet göremiyorum. Doktorum aşılama tavsiye ediyor. Beni yönlendirir misiniz? CEVAP Sevgili okuyucumuz, sizde hormonal bir bozukluk veya rahim içinde problem olabileceğini düşünüyorum. Doktorunuz hormon tetkiklerini yaptırmalı. Ayrıca jinekolojik ultrasonla rahim içi ve yumurtalıkların iyice değerlendirmesi gerekli. Ancak ondan sonra ne yapılacağına karar verilebilir. Yaşınızı yazmamışsınız. Bu nedenle daha fazla tahminde bulunmam mümkün değil.

[[HAFTAYA]]

Korunmuyoruz ama...

27 yaşındayım, karım da 25 yaşında. 3 yıllık evliyim. İlk çocuğumuzu 1 yıl önce 8 haftalıkken aldırdık. Doktor, eşimin rahminin aşağıda olduğunu söyledi. 1 yıldır korunmadığımız halde çocuğumuz olmuyor. Ne yapmamız gerekiyor? CEVAP Sevgili okuyucumuz, kürtajdan sonra rahim içinde bir enfeksiyon gelişmesi halinde yapışıklıklar, kanallarda (Tubalarda) tıkanmalar olabilir. Bu durumda da gebelik şansı önemli oranda düşebilir. Bir senedir korunmadığınız halde eşiniz gebe kalamıyorsa artık kadın doğum uzmanına başvurma zamanıdır. Size gerekli incelemeleri yapacak, neden gebeliğin oluşmadığını saptayacak ve muhtemelen vereceği tedavi ile de sorun çözülecektir.

Hemen iğne yapsalar olmaz mı?


30 yaşında, 2 senelik evli kadınım. Çocuğumuz olmuyor. Yumurtlama problemi olduğunu söylediler. Tüplerim açıkmış, sorun yok, hormon tahlillerim normal. Eşimde sorun yok. Bana yumurtlama için ilaç tedavisi veriyorlar. Bu tedavi olmazsa iğne yapılacakmış. Acaba hemen çocuğum olması için iğneyi deneseler olmaz mı? CEVAP Sevgili okuyucumuz, yumurtlama problemi çeşitli şekillerde tedavi edilebilir. Bunun için yumurtlamayı sağlayan ilaçlar kullanılmaktadır. Bahsettiğiniz ilaç yumurtlama için en sık kullanılan ve kullanımı kolay, yumurtalıklar üzerindeki etkisi de çok abartılı olmayan bir ilaçtır. Bu tedavi birkaç kere denenebilir. Eğer başarılı olunmazsa (Yani yumurtlama sağlanamazsa) yumurtalıkları uyaran daha kuvvetli ve enjeksiyon şeklinde kullanılan ilaçlara geçilebilir. Tedavinin seçimini doktorunuz ayarlayacaktır. Bence siz bu konuya hiç müdahale etmeyin.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder