Beden Sağlığı Sağlıkçılar yıpranma payı istiyor

Sağlıkçılar yıpranma payı istiyor

Paylaş
Sağlıkçılar yıpranma payı istiyor

Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, yıpranma payının hayata geçmesi ve ek ödemelerin emekliliğe yansıtılması için 2015'i mücadele yılı ilan ettiklerini bildirdi

Aynı zamanda Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı da olan Metin Memiş, yazılı açıklamasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığı sırasında, 5 yıllık hizmeti bulunan sağlık çalışanlarına 1 yıllık yıpranma payı sözü verdiğini, bakanlıklar ve kurumlar arası çalışmalar yürütüldüğünü hatırlatarak, sürecin yavaş işlediğini belirtti.

Memiş,"Sağlık çalışanlarının bu hakları yasama yılı bitmeden hayata geçirilmelidir. Kamu bürokrasisi bu yöndeki çalışmalarını bir an önce tamamlayıp, düzenlemeyi TBMM’ye göndermelidir. Sağlık çalışanları daha fazla oyalanmak istememekte, bir an önce yıpranma paylarının verilmesini beklemektedir" değerlendirmesinde bulundu.

Sağlık çalışanları ve bakanlık temsilcilerinin katıldığı çalıştay düzenlediklerini bildiren Memiş, çıkan sonuçla yıpranma payının rol haritasını hazırladıklarını kaydetti.

"ÜCRETLER GELİŞMİŞ ÜLKELERİN GERİSİNDE"

Sağlık çalışanlarının yaşadığı bir başka sorunun da ek ödemelerin emekliliğe yansıtılmaması olduğunu belirten Memiş, sağlık çalışanlarının, sundukları hizmete göre gelişmiş ülkelerle kıyaslandığında, ücret bakımından gerilerde kaldığını ileri sürdü.

Haberin Devamı

"GEREKİRSE EYLEM YAPARIZ"

Yaşanan mağduriyetin ek ödeme ve döner sermaye ile eşitlenmeye çalışıldığını, sağlık çalışanların, ek ödemelerin emekliliğe yansıtılmaması sonucu başka bir mağduriyet daha yaşadığını savunan Memiş, 2015'i ek ödemelerin emekliliğe yansıtılmasının ve yıpranma payının hayata geçmesi mücadele yılı ilan ettiklerini bildirdi.

Çalışmaların bir an önce bitirilmesi gerektiğini kaydeden Memiş, kararlılıklarından geri adım atmayacaklarını, talepleri hayata geçene kadar gerekirse eylem sürecine gireceklerini kaydetti.