Ekonomi Sağlıklı bir ilişki için çözmeniz gereken 5 finansal problem

Sağlıklı bir ilişki için çözmeniz gereken 5 finansal problem

Paylaş
Sağlıklı bir ilişki için çözmeniz gereken 5 finansal problem

Çiftler arasında hemen hemen her konu rahat konuşulsa da para konularında hala iletişim istenilen düzeyde değil. Bu da çiftler arasında sorunlara sebep oluyor. Bazı çiftler de para hakkında konuşsa da sonuca varamıyor

Fidelity Investments’ın araştırmasına göre çiftlerin yarısı para hakkında konuşuyor fakat dörtte biri parayla ilgili sorunlarını çözemiyor.

1. Düşük kredi skoru

Normal zamanlarda çiftler açısından bir sorun oluşturmuyor gibi görünse de çiftler yatırım yapacağı zaman birinin kredi notu diğerini de etkiliyor. Yani düşük kredi notu ilişkide bazı olumsuz durumlara sebep olabiliyor. Bu nedenle kredi skorumuzu yüksek tutmakta fayda var.


2. Ev bütçesini kontrol etmek

Özellikle evlilik sonrası çiftler arasında hesapların birleşmesinde bazı sorunlar çıkabiliyor. Burada çok kontrolcü bir tavır takınmak yerine uyumlu davranmak gerekebilir. Bütçeyi beraber yönetmeye özen gösterin.


3. Harcamaları saklama

Eşiniz ya da sevgiliniz eğer size parayla ilgili yalan söylüyorsa bu finansal konularda sadakatsiz olduğunu gösterir. Bu noktada partnerinizle bunu konuşmaya ve olabildiğince durumu değiştirmeye çalışın. Unutmayın gizli saklı yapılan finansal işlemler ilişkinizdeki güveni sarsar ve bu büyük sorunlara sebep olabilir.


4. Bütçe yapmayan bir partner

Tek kişiyken sizin bir hesabınız vardı ve yaptığınız bütçe ile gelirinizi giderinizi kontrol ediyordunuz. Fakat evlendiniz ve artık bütçe yapamıyorsanız, finansallarınızı riske atmaya başladınız demektir. Eşinizle konuşarak bütçe yapmanın aile ekonomisine olan katkılarından bahsedin ve onu bütçe hazırlama konusundan ikna edin.


5. Borç

Bu başlık en önemlilerinden biri. İlişkide huzur için birlikte ve ortak çaba ile partnerlerin borcunun ödenmesi gerekiyor.

Araştırmalar, ABD'de kadınların yüzde 51'i erkeklerin ise 46'sının borç yükü altındaki kişilerle ilişkiye başlama konusunda isteksiz olduğunu gösteriyor. (Para Durumu)

HAYAL KURDUĞUNU DÜŞÜNEN EŞİNİN PATRONU OLDU

Haberin Devamı