Sağlıklı tatlılar: Yoğurtlu ballı dondurma tarifi

Yazın ağır tatlılar yerine daha hafif ama bir o kadar da lezzetli alternatifler arıyorsanız bu dondurma tarifi tam da size göre! İşte yoğurtla balın tahmin edilemeyecek kadar leziz uyumu…
 

Sağlıklı tatlılar: Yoğurtlu ballı dondurma tarifi
Eskiden sağlıklı tatlı deyince akla sütlü tatlılar gelirdi. Ama özellikle yazın sütlü tatlılar yerine insanın canı daha serin alternatifler arıyor. Neyse ki artık sağlıklı tatlılar yapmak hiç zor değil. İşte abartmadan yediğiniz takdirde vicdan azabı çekmeyeceğiniz yoğurtlu ballı dondurma tarifi…
 
Malzemeler
100 gram dondurulmuş meyve (böğürtlen, vişne vb)
3 yemek kaşığı suyu süzülmüş yoğurt
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı süzme bal
1 paket vanilyalı krem şanti

Püf noktası
Dondurucuya koyduktan sonra 30 dakikada bir karıştırmak çok önemli, unutmayalım! Bu onun buz olmasını engelleyip köpük köpük olmasını sağlayacaktır. İçeriğinde yoğurt olduğu için biraz ekşimsi tadı olacaktır bu durumda damak tadınıza göre bal miktarını ayarlayabilirsiniz. Krem şanti katmak şart değil o da ekşi olmasını kırmak içindi. Son olarak içerisine çikolata, kurabiye parçacıkları ekleyerek kendinizi şımartabilirsiniz.

Nasıl yapılır?
Blender, buz kırıcı ya da evinizde hangi karıştırma aleti bulunuyorsa, ona tüm malzemeleri aktarıyoruz ve çekiyoruz.

Başka bir kapta krem şantiyi hazırlıyoruz.

Cam kaplara karışımı döküp dondurucuya kaldırıyoruz.

Her yarım saatte bir dondurmamızı çıkarıp bir çatal yardımıyla karıştırıyoruz.

24 saat sonra sağlıklı, leziz dondurmamız hazır. Afiyet olsun.