Sağlıkta en çok sorulan 10 soru

Kişilerin çeşitli kaynaklara sağlık konusunda sorduğu sorular tespit edildi

Sağlıkta en çok sorulan 10 soru

İngiliz 'Daily Mail' gazetesi en çok merak edilen soruların cevaplarını da yayınladı. İşte o sorular ve cevapları:

1- Erkekler 50’li yaşlarına geldiğinde ne kadar arayla cinsel ilişkiye girmeli?

CEVAP: Haftada 3 kere cinsel ilişkiye girmek prostat kanserine karşı koruyor.

2- Nikotin krizi en sağlıklı şekilde nasıl engellenir?

CEVAP: 10 dakika koşmak, nikotin ihtiyacını azaltıyor.

3- Körlük nasıl önlenebilir?

CEVAP: Araştırmalara göre sürekli kırmızı et yiyen kişilerin kör olma riski, fazla kırmızı et yemeyenlere göre iki kat fazla. Daha az kırmızı et yiyerek kör olma riski azaltılabilir.

4- Bulmaca çözme yeteneği nasıl geliştirilir?

CEVAP: Uzmanlar sağlıklı beslenmenin, spor yapmanın, iyi uyumanın, huzurlu olmanın beyin fonksiyonlarını geliştirdiği görüşünde birleşiyor.

5- Griple mücadele etmenin en iyi yöntemi hangisi?

CEVAP: Amerikalı uzmanların araştırmasına göre, beyaz mantar yemek vücudun bağışıklık sistemini güçlendiriyor ve böylece kişi gribe yakalanmıyor.

6- Kalp krizi nasıl önlenebilir?

CEVAP: Amerika’daki Harvard Üniversitesi’nde yapılan çalışmada şu sonuç çıktı: Haftanın 5 günü fıstık yemek, kalp krizi riskini yarı yarıya azaltıyor.

7- Alzheimer hastalığına yakalanma riski nasıl azaltılabilir?

CEVAP: İsveçli uzmanların araştırmasına göre, orta yaşlarda olup yalnız yaşayanların Alzheimer’a yakalanma riski, evlilere göre daha fazla. (Alzheimer bunamaya yol açan bir hastalık).

8- Kemik erimesini (Osteoporoz) önlemenin en iyi yolu hangisi?

CEVAP: Yeterince kalsiyum almak kemik erimesine karşı en iyi yöntem.

9- Niçin hastaneye gidilmeli?

CEVAP: Sağlığımızla ilgili problemlerimize, en doğru çözümleri tam teşekküllü hastanelerde bulabiliriz.

10- Kadınlar fiziksel acıyla en iyi nasıl başa çıkabilir?

CEVAP: California Üniversitesi’ndeki araştırmada, kadınların aşık oldukları erkeklerin ellerini tutunca veya fotoğraflarına baktıklarında ağrılarının azaldığı ortaya çıktı. Kadınlara aşk iyi geliyor

2