Ekonomi Sağlıkta iş garantisi öğrencilere sigorta

Sağlıkta iş garantisi öğrencilere sigorta

Paylaş
Sağlıkta iş garantisi öğrencilere sigorta

Alman Hastanesi'nin sahibi Azmi Ofluoğlu, Yeni Yüzyıl adıyla özel üniversite kurdu

Gülşah KARADAĞ

Haberin Devamı

Alman Hastanesi’nin sahibi, Vatan Sağlık ve Eğitim Vakfı (VASEV) Başkanı Dr. Azmi Ofluoğlu, Yeni Yüzyıl adı altında bir üniversite kurdu. İlk yerleşkesi İstanbul Topkapı’da bulunan üniversite, gelecek öğretim yılında kapılarını öğrencilere açacak. Yeni Yüzyıl, eğitim alanında birçok ilki barındıracak. Azmi Ofluoğlu’nun verdiği bilgiye göre, Yeni Yüzyıl, sağlık alanında eğitim görenlere, başta Alman Hastanesi’nde olmak üzere iş garantisi sunacak.

Nüfusu 5 bine çıkacak

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi, tıp, diş hekimliği, eczacılık, hukuk, mühendislik, mimarlık, güzel sanatlar ve iletişim olmak üzere 10 fakülte, 4 enstitü ve 2 yüksek okuldan oluşuyor. Bugüne kadar 200 milyon lira yatırım gören üniversitenin, Çamlıca’daki ana kampüsü ile Samandıra kampüsü 3 yıl içinde tamamlandığında, yatırım 500 milyon liraya çıkacak. Personel sayısı 450’den 600’e çıkacak olan Yeni Yüzyıl’ın öğrencilerle birlikte nüfusu 5 bine ulaşacak.

Haberin Devamı

Burs olanağı yüksek

‘İş garantili üniversite’ sloganıyla bir ilke imza attıklarını vurgulayan Azmi Ofluoğlu, “Sağlıkta bizim gibi, devletin ve diğer meslektaşlarımızın da kalifiye elemana ihtiyacı var. Mezunlarımızı yurtiçi ve yurtdışındaki hastanelerimizde istihdam edeceğiz” dedi. Mütevelli Heyeti Başkan Yardımcısı Rıza Küçüoğlu ise Yeni Yüzyıl’da burslu öğrenci oranının yüzde 41.5 gibi yüksek bir oran olacağını belirtti. Üniversitede her öğrencinin bir de dizüstü bilgisayarı olacak.

Şehit, gazi çocuğuna özel

Emekli tümgeneral olan Rıza Küçükoğlu, bir başka ilkin de sigorta uygulaması olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu: “Her öğrenciye sigorta yapılacak. Eğitim hayatı garanti altına alınacak. Ailelerinin başına bir şey gelmesi, kaza, maddi sıkıntı halinde, çocuklar eğitimlerini sürdürebilecek.” Küçükoğlu ayrıca, şehit ve gazi çocuklarına 150 kişilik özel kontenjan ayırdıklarını, buna ek olarak gazilere mesleki burs vereceklerini bildirdi.