Spor Sahaya sahte milli takımla çıktılar

Sahaya sahte milli takımla çıktılar

Paylaş
Sahaya sahte milli takımla çıktılar

Bahreyn ile Togo arasında oynanan hazırlık maçı inanılmaz bir iddiayı da beraberinde getirdi

Eylül ayı başında oynanan ve Bahreyn'in, Togo'yu 3-0 yendiği maçın ardından inanılmaz bir iddia ortaya atılmıştı. Maçta Togo Milli Takımı'nın aşırı kötü oyunu, Bahreynliler'i şaşkına çevirmişti.

Togo Milli Takımı'nın teknik direktörü Josef Hickersberger de ,Riffa'da 7 Eylül'de oynanan maçı 'sıkıcı' ve 'boşa giden bir fırsat' diye nitelemişti. Şimdi ise Bahreyn'in karşısındaki takımın Togo Milli Takımı olmadığı iddiası ortaya atıldı.

Togo'nun Spordan Sorumlu Bakanı Christophe Chao, "Böyle bir maçla ilgili kimsenin bilgisi yok. Bu olayın aydınlanması için soruşturma başlattık" diye konuştu.

Gulf Daily News'e göre Bahreyn Futbol Federasyonu Başkan Yardımcısı Şeyh Ali Bin Halife, ülkesinin maçı doğru kanalları kullanarak organize ettiğini söyledi.

Şeyh Ali ayrıca, dostluk maçının Togo Futbol Federasyonu tarafından resmen imzalanmasından ve onay almasından önce tüm dökümantasyonun taraflarına ulaştığını da savundu.

Olay, 20 kişilik Togo Milli Takımı'nın tam üyelerinin pasaport numaralarının ve doğum tarihlerinin bulunduğu bir listenin yayınlanmasının ardından ortaya çıktı. Söz konusu dostluk maçından birkaç dakika önce ise tamamen farklı oyunculardan oluşan 18 kişilik bir liste verilmişti.

Bahreyn Futbol Federasyonu ise, maçın her zamanki resmi prosedürlere uygun olarak birkaç yıldır çalıştıkları bir ajans aracılığıyla ayarlandığını bildirdi. Bu arada FIFA, ortaya atılan bu iddiaların ardından konuyla ilgili bir soruşturma başlattı.

Gazeteport

Haberin Devamı