Gündem Sahibinden satılık Bizans Sarayı

Sahibinden satılık Bizans Sarayı

Paylaş
Sahibinden satılık Bizans Sarayı

İstanbul'da Bizans İmparatoru 1. Konstantin'in elçileri kabul ettiği Magnaura Sarayı 12 milyon Euro'dan satışa çıkarıldı. Saraya talip olanlar arasında Vatikan da var

FABRİKANIN ALTINDAN ÇIKTI

Haberin Devamı

İstanbul’da Eminönü eski Belediye Başkanı Tahir Aktaş 1992’de Sultanahmet’te bir çorap fabrikasını satın almıştı. Fabrikanın yıkım çalışmaları sırasında yerin 13 metre altına uzanan Magnaura Sarayı ortaya çıkmıştı.

324-337 yılları arasında Bizans İmparatoru 1. Konstantin’in elçileri kabul edip toplantılar düzenlediği 4 katlı sarayda bulunan tarihi eserler, Büyük Saray Mozaikleri Müzesi’ne teslim edilmişti.

DÜĞÜN SALONU MU OLACAK?

Tahir Aktaş sahibi olduğu Magnaura Sarayı’nı 12 milyon eurodan (yaklaşık 24 milyon TL) satışa çıkardı. Arkeologlar Magnaura’nın tarihi değerinin büyük olduğunu belirterek satışa karşı çıkarken saraya çok sayıda taliplinin olduğu öğrenildi.

Yatırımcılar sarayı özel müze, turistik tesis veya düğün salonu olarak kullanmak istiyor. Saraya talip olanlar arasında Katolik dünyasının merkezi Vatikan’ın da bulunduğu belirtiliyor.

Haberin Devamı

’YATIRIMCILARLA GÖRÜŞÜYORUZ’

Sarayın satışından sorumlu Golden Royale Gayrimenkul’un Yönetim Kurulu Başkanı Korhan Kongaz, “Kanunen bir bina aldıktan sonra binanın altında eski bir yapı bulursanız, bu eski yapının mülkü de size geçiyor. Saraya ilgi çok büyük. Yatırımcılarla görüşüyoruz” dedi.

Magnaura Sarayı’nın özel müze olması durumunda saraydan çıkan tarihi eserlerin tekrar yerinde sergilenebilmesi mümkün olabilecek.