Spor Şahika Ercümen'den dünya rekoru

Şahika Ercümen'den dünya rekoru

Paylaş
Şahika Ercümen'den dünya rekoru

Antalya'nın Kaş ilçesinde tek nefeste 110 metreye dalarak dünya rekoru kıran Şahika Ercümen, zaferini şehitlere ithaf etti

Serbest dalış dünya rekortmeni Şahika Ercümen, Antalya'nın Kaş ilçesinde şehitler için yaptığı dalışta, 110 metrelik yeni bir dünya rekoru kırdı.

Hidayet koyundaki rekor denemesinde Şahika Ercümen, tüpsüz olarak "değişken ağırlık paletli" kategorisinde dalış yaptı. Tek nefeste 110 metreye dalmayı başaran Ercümen, serbest dalış dünya rekorunun sahibi oldu. Ercümen'in 110 metreye inip çıkması 2 dakika 40 saniye sürdü.

Sporcu, zaferini kutladığı ekip arkadaşlarıyla denizde Türk bayrağı ve üzerinde "Şehitlerimiz için tek nefes, tek yürek" yazan bir pankart açtı.

Şahika Ercümen, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Geçtiğimiz yıl hedefim 100 metreydi fakat rekorda küçük bir sorun yaşamıştık. Bu yıl ülkemize Dünya Şampiyonası'nda madalyalar kazandırdım hem de dünyanın en derin dalışını gerçekleştirerek dünya rekoru kırdım. Nefesimi şehitlerimiz için tuttum ve şehit çocuklarımız da bugün burada benimleydi. Arkamda ise tüm Türkiye vardı. Ülkemizin adını terör, darbe ile değil, böyle uluslararası başarılarla duyurmak istiyoruz." dedi.

Şahika Ercümen'ün rekorunun, dalışı takip eden yetkililerce tescil edilmesi bekleniyor.

Haberin Devamı